Bursa Orhaneli'de bulunan 71 camiye ezanı ulaştıran Merkez Durdubey camii İmamı Ali Şen akşam ezanı 4 dakika erken okuyunca ilçedeki binlerce vatandaş orucunu erken açmış oldu. Yine de temkinli davranarak orucunu ezana göre değil de vakte göre açanlarda oldu. Orhaneli'de ezanın erken okunmasından dolayı vatandaşların kafasında şu soru işareti oluştu: "şimdi bizim oruçlarımız ne olacak"

Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır

Konuyla ilgili olarak İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak açıklamasında; akşam kendilerinin il müftüsünün iftarında olduklarını, ilçedeki merkez caminin yılların tecrübesine sahip imamının ezanı 3 dakika önce okuduğu söyleniyor ancak kendilerinin imamla yaptıkları görüşmede,"ben zamanında okudum şahitlerim de var" dediğini fakat vatandaşlardan erken okunduğuna dair yoğun sözler gelmekte olduğunu belirterek, "Burada da din işleri yüksek kurumumuzun fetvası var. Fetvada 2-3 dakika önce ezan okunsa her hangi bir kaza gerekmez diyor" dedi.

Kendilerinin o fetvaya göre hareket ettiğini, vatandaşların da müsterih olmasını ve konuyla ilgili her hangi bir endişeye düşmemelerini söyledi.

Orhaneli'de yaşanan hadiseden etkilenerek oruçlarını erken açan vatandaşlar 'Ezan vaktinden 4 dakika erken okundu. Ezana göre hareket edenler erken oruç açtı. Saatine bakıp zamanı bekleyenler açmadı. Neden ezan erken okundu bilmiyoruz." ifadelerini kullanarak, böyle bir şeyin herkesin başına gelebileceğini, insanlık hali olduğunu ancak erken açtıkları oruçlarına ne olacağını sordular.

Haber: Ömer KAYA