Vali Yakup Canbolat; bayramlaşmak için yayınladığı mesajda yaşanan trafik kazalarına dikkat çekerek, vatandaşların azami şekilde trafik kurallarına uymalarının öneminin altını çizdi. Vali; “ Yolda fazladan harcanan zamanın telafisi mümkündür. Fakat yaşanan can kayıplarının geri dönüşü olmaz. Bu tarz kötü haberler yaşanmaması için, tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatıyorum.” Dedi.

“Birlik, beraberlik ve barış içinde bir bayram geçirelim.”

Kurban bayramı mesajında birlik ve beraberlik duygularının öne çıktığını belirten Bursa Valisi Yakup Canbolat; “Bayramlar, insanların söz konusu duyguları en içten şekilde yaşadığı günlerdir. Küslerin barıştığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, paylaşmanın öneminin vurgulandığı, milletçe huzurla geçireceğimiz bir bayram olmasını temenni ediyorum. Bu bayramda da yoksulun, yetimin, hastanın, akrabanın unutulmadığı bir bayram yaşayalım. Millet şuurunun yeşermesi, bu özel günlerde anlam kazanmaktadır. Tüm bu değerlerin anlamını idrak ederek, yaşanması gereklidir.” Dedi.

“Bayramda trafikte olacaklar, lütfen dikkat!”

Bayramda yaşanan trafik kazalarına da dikkat çeken Canbolat; “Bildiğimiz gibi, bayramda gerek ziyaret amaçlı, gerekse tatili değerlendirmek için trafiğe çıkılıyor. Maalesef her bayram sonunda, trafik kazalarının neticesi, acı bilançolarla karşılaşıyoruz. Bu tablonun önüne geçebilmek adına, vatandaşlarımızı dikkatli olmaları yönünde uyarıyorum. Yolda fazladan harcanan zamanın telafisi mümkündür. Fakat yaşanan can kayıplarının geri dönüşü olmaz. Bu tarz kötü haberler yaşanmaması için, tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatıyorum.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Kurban bayramının coşkusunun başta Bursalı hemşehrilerimiz, ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Sağlık, huzur ve mutluluk yaşadığımız, kardeşlik duygularımızı pekiştirdiğimiz, birlik, beraberlik ve barış duygularını hissettiğimiz bir bayram olsun.” Dedi.

Vali Yakup Canbolat gibi, emniyet mensupları da, bayram süresince yola çıkacak olan sürücüleri kurallara dikkat etmeleri yönünde ikaz ediyor. Kazaların en fazla böyle zamanlarda olduğuna dikkat çeken emniyet güçleri, bayram süresince oluşabilecek kazalara karşı önlemlerini almış bulunuyor. Sorunsuz bir bayram geçirmeyi umduklarını belirten yetkililer, bayram süresince nöbetleşe çalışmayı sürdürecek.