Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nce gerçekleştirilen organizasyona Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Organizasyon, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda düzenlendi.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen organizasyon büyük bir ilgiyle karşılandı. Program, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Merinos AKKM Orhangazi Salonu'nda yapıldı. Organizasyon kapsamında defile ve konser yer aldı.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle hoş bir programa imzasını attı. Organizasyona Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın eşi Ayşegül Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın eşi Sevinç Aktaş, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ile kadın yöneticiler de katılım gösterdi. Organizasyon, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü arşivinde yer alan “Geçmişten Esintiler” odaklı bir defile ile başlatıldı. Bursa halkının hayranlıkla izlediği defilede, dönem kıyafetleri sergilendi. Söz konusu defilede; Osmanlı dönemi kadın giysileri, Keles yöresi kadın giysileri ve iğne oyalarından oluşan toplam 18 parçalık eser, kent sakinlerinin beğenisine sunuldu.

“Programda yer alan koro ve Karadeniz halk oyunları gösterileri, izleyiciden tam not aldı.”

Düzenlenen gecede programın ikinci kısmında Nilüfer Kadın Korosu Derneği sahneye çıktı. Şefliğini Dr. Aysel Gürel'in gerçekleştirdiği koro; Türk sanat müziği, halk müziği, popüler müzik, Roman ve Balkanlar'dan sıra gecelerine kadar pek çok eseri seyircilerin beğenisine sundu. İlgiyle takip edilen organizasyonda şarkılara eşik eden izleyiciler, koro üyelerince sergilenen Karadeniz halk oyunları gösterisini de hayranlıkla seyretti. Gösteri, salonu dolduran Bursalılardan tam not aldı.

“Organizasyona katkılarından ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a teşekkürlerimi sunuyorum.”

Gecede konuşma yapan, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olan Mihrimah Kocabıyık, “Organizasyona katkılarından ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Merinos AKKM Orhangazi Salonu'nda düzenlenen programın finalinde; Başkan Aktaş'ın eşi Sevinç Aktaş ve Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, koroya şeflik eden Dr. Aysel Gürel'e çiçek verdi. Program izleyicilerin alkışlarıyla son buldu.

Yaz hitleri belli oldu Yaz hitleri belli oldu

Kaynak:Bültenler