Bursa Ticaret Borsası'nın destekleri ile hayata geçirilen proje ile hükümlüler hem üretime katkı sunuyor hem de cezaevi hayatları sonrası için mesleki beceri elde ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen 'İş Yurdu Projesi' çerçevesinde hayata geçirilen çalışmanın hem topluma hem de ekonomiye ciddi anlamda katkı sağladığını belirtti.

Hükümlü ve tutuklulara, mesleki beceri sağlama ve geliştirme adına Bursa E-Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun 7 dönüm arazide gerçekleştirdiği tarım faaliyetlerine Bursa Ticaret Borsası destek oluyor.

Başkan Matlı, Bursa E-Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda daha önce kalan ve fırın atölyesi, tekstil atölyesi, kantin, terzi, çay ocağı ile temizlik işlerinde çalışan hükümlü ve mahkumların, artık tarlada rençber olarak çalıştıklarını belirtti. Söz konusu proje ile hükümlülerin zamanlarının önemli bir bölümünü tarlada çalışarak, geçirdiğini söyleyen Matlı, "Hükümlülerin çalıştığı serada domates, salatalık, biber, açık alanda da bamya, oturak domates, patlıcan ekimi gerçekleştiriliyor. Toplam 4 bin 800 adet fidan ve 2,5 dönüm araziye bamya dikilirken, alanın tamamında organik yetiştirme yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi

Mahkumların ıslahının yanı sıra üretime katkıları ile de cezaevi sonrası hayata hazırlanmaları amacıyla başlatılan İş Yurdu Projesi'nin önemine dair vurguda bulunan Başkan Matlı, "Tespih, inci, boncuk yapımından gıda, tekstil ve hayvancılığa kadar pek çok alanda yapılan binlerce çeşit ürün, bugün ülke genelinde 5 milyar 250 milyon TL bütçeli bir endüstriye dönüşmüş durumda. Bu tarz sosyal sorumluluk projeleri hem topluma hem de ekonomiye ciddi manada katkı sağlamaktadır" dedi.

Haber: Bültenler