Belediye tesisine sahip çıkamadı...
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde belediye tarafından yapımı tamamlanan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, çıkan yangınla büyük zarar gördü.
Doğal yaşam alanı içerisinde kurulan tesisin bir bölümünün kundaklandığı iddia edilirken, yapı kullanılamaz hale geldi.
Güvenlik eksikliği tartışma yarattı
Yangının ardından mahalle sakinleri, tesiste yeterli güvenlik önlemi alınmadığını dile getirdi. Güvenlik kamerası, bekçi ve düzenli denetim eksikliğine dikkat çeken vatandaşlar, bu tür olayların önlenebilir olduğunu savundu.
“Böyle önemli bir tesis yapılıyor ama korunmuyor” diyen bölge halkı, yetkililere tepki gösterdi.
Yangının izleri ortaya çıktı
Olay sonrası çekilen görüntülerde, yapının tamamen yandığı, duvarların is tuttuğu ve çevrede yangının izlerinin net şekilde görüldüğü dikkat çekti. Yangının şiddeti, tesisin kısa sürede ağır hasar almasına neden oldu.
Soruşturma sürüyor
Yangını çıkardığı iddia edilen kişi ya da kişilerin kimliğinin belirlenmesi için ekipler çalışma başlattı. Olayla ilgili tahkikat devam ederken, güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği yönünde çağrılar yükseldi.




