Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı iş birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ,Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından verilen destek ile 8.'si gerçekleştirilecek olan Bursa Bilim Şenliği, çok renkli ve çekişmeli yarışmalara ev sahipliği yapacak.

Bursa'da mevcut Meslek Liseleri'nde okuyan öğrenciler, etkinliğin en iyisi olma mücadelesi verecek. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğini yaptığı ve 2 ile 5 Mayıs tarihleri boyunca TÜYAP Fuar Merkezi'nde yapılacak olan bilim festivalinde meslek lisesi öğrencileri branşlarında en iyi olabilme mücadelesi verecek.

Bu yılki teması Dijital Türkiye olan Türkiye'nin bu en büyük Bilim Festivali'nde öğrenciler "Meslekler Yarışıyor" kategorisinde yarışacaklar. Bursa'nın önde gelen birçok şirket ve kuruluşunun desteklediği 'Meslekler Yarışıyor' programı 11 farklı kategoride gerçekleşecek.Bursa'daki Meslek Liseleri öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşecek etkinlik büyük bir çekişmeye sahne olacak.

Yapılacak etkinlikte şu kategorilerde yarışmalar tertip edilecek;

Moda Tasarım ve Teknoloji

Robotik ve Kodlama

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

Metal

Makine

Giyim Üretim

Tekstil Teknolojileri ile Yiyecek İçecek Hizmetleri

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri

Elektrik ve Elektronik

Otomotiv Lisesi Öğrencileri TOGG’la Buluştu Otomotiv Lisesi Öğrencileri TOGG’la Buluştu

Düzenlenecek olan Meslekler Yarışıyor etkinliğinde dereceye girenleri birbirinden özel ödüller sahiplerini bekliyor.

Haber: Murat ASLAN