Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği, birçok eğlence mekânına eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde düzenlenen baskınlarda mekânlara önce gizlice giren ekipler, sigara içilen mekânlarda tespitlerde bulundu.

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği, pek çok şube ve birimin polis memurlarıyla beraber, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde huzur uygulaması baskını düzenledi. Umuma açık alanlarda, sabit nokta ve eğlence mekânlarında denetleme uygulaması gerçekleştiren güvenlik güçleri, sigortasız eleman çalıştıran, yasaklı kapalı alanlarda sigara içiren mekânlarda cezai işlem yaptı. Düzenlenen operasyonda motosikletli polis üyeleri de ring halinde ilçe içinde huzur ve güven turları attı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

“Güvenlik güçleri baskında göz açtırmadı.”


Düzenlenen operasyon sonunda; Mustafakemalpaşa ilçesi içinde 30 adet iş yerinde denetleme yapıldı. 2 bin 40 şahsın UYAP sorgulamasını tamamlayan ilgili ekipler, yoklama kaçağı 7 kişi hakkında da gerekli işlemleri gerçekleştirdi. Sabit noktalarda trafik uygulamaları yapan ekipler, 261 aracın sorgusunu yaparken 10 araç sürücüsüne bir takım suçlar gereği 7 bin 460 lira para cezası kesildi. Yine alkollü bir araç sürücüsü hakkında da adli işlem gerçekleştirildi. Saat 20.30 sularında başlatılan uygulamalar, gece yarısına doğru mevkide sonlandırıldı. Güvenlik güçleri söz konusu yerdeki denetimlerini tamamlayıp, Karacabey ilçesine doğru hareket etti.

“Polis ekipleri, Karacabey ilçesinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.”

Ortalama 200 polis memurunun hazır bulunduğu baskınlar çerçevesinde Karacabey ilçesinde önceden sivil şekilde girilerek tespit edilen birçok pavyon ve bar benzeri mekânlara eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar öncesi mekânlara sivil şekilde giren ekip üyeleri, sigara içilen ve sigortasız şekilde işçi çalıştıran mekânları tespit etti. Sonrasında eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarla söz konusu yerlerde gerekli işlemler uygulandı. Mekânlara yapılan baskınlar sırasında toplam 14 iş yerinde denetleme yapılarak, 395 kişinin UYAP sorgusuna bakıldı. 4 iş yerinde sigortasız personel çalıştırmak, 2 iş yerinde sigara içilmesine göz yummak ve bir iş yerinde ise ruhsattaki ismi ile tabeladaki ismin birbirini tutması suçları dolayısıyla cezai işlem gerçekleştirildi.

Kaynak:İHA