Haber: Murat ASLAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın 17 ilçe Adayını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın 17 ilçe Adayını açıkladı

Bursa yerel seçimlerin ardından itiraz sürecinin sonuçlanmasını beklerken taraflar seçim sonrası değerlendirmelerde bulundular.

Bursa yerel seçimleri beklide son yıllarda görülmedik bir çekişmeye ve heyecana tanık olduğu görülüyor. Geçmiş seçimlerde belediye başkanlığını açık ara kazanan ve Bursa’yı kalesi olan gören Ak Parti seçime Cumhur İttifakı olarak tek aday girmesine rağmen zorlanması Bursa kamuoyunda çeşitli yorumlara neden oluyor.

2014 yılındaki yerel seçimlerde Ak Parti aldığı yüzde 49 oy ile en yakın rakibi CHP’ye yüzde 20 fark atmıştı. Üstelik o seçimlerde yarışa kendi adayı ile giren MHP’de yüzde 15 oy oranına ulaşmıştı. Bu doğrultuda 2014 yılı için Ak Parti ve MHP toplamda 65’e yakın bir oy oranına sahipti. Fakat bu seçimlerde Ak Parti adayı Alinur Aktaş yüzde 49,62 oy alırken rakibi Millet ittifakı adına yarışa giren CHP adayı Mustafa Bozbey 47,03 oy aldığı görülüyor. Farkın sadece 2,59 olması akıllara hangi ittifakın daha başarılı olduğu sorularını getiriyor.

Cumhur İttifakı Başarısını Kutluyor

Cumhur ittifakı seçimde farkın az olmasına rağmen başarılı olduklarını ifade ediyorlar. Bu anlamda özellikle ekonomik bazı sorunlar, Suriyeli göçmen gibi olumsuz durumlara rağmen seçimi kazandıklarını ifade eden Cumhur İttifakı cephesi sorunların düzeldikten sonra Cumhur İttifakının Bursa’da tekrar yüzde 65 bandına rahatlıkla yükselebileceğini ifade ediyorlar. İlçeler bazında ele aldıklarında ise sadece Gemlik ilçesinin kaybedilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ediliyor.

Millet İttifakı Sonuçları Olumlu Buluyor

Seçimlere oldukça iddialı hazırlanan ve seçimden önce birçok anket şirketi tarafından daha önce gösterilen Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey ise itirazlarını yaptıklarını genel itibari ile aldıkları oy oranından memnun olsalar da hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ediyor. Diğer seçimlere göre yüzde 20’ye yakın bir oy artışı yaşadıklarını ifade eden Millet ittifakı temsilcileri bununla birlikte Gemlik ilçesini de aldıkları için oldukça mutlu olduklarını dile getiriyorlar.

Sonuç itibari ile her iki ittifak cephesi de sonuçlardan memnun olsa da Bursa halkı verdiği oylar ile hem Cumhur hem de Millet ittifakına büyük bir sorumluluk yüklediği görülüyor. Son dönemlerde yaşanılan sıkıntılardan hızlı bir şekilde kurtularak daha güçlü ve başarılı bir Bursa şehri istediklerini açıkça ortaya koydular.