Bursa'da metro seferleri durdu

Bursa’da sabah saatlerinde yaşanan teknik arıza, kent içi ulaşımın en önemli hatlarından biri olan BursaRay’da aksamalara neden oldu. Seferlerin durmasıyla birlikte istasyonlar arasında kalan yolcular, ekiplerin yönlendirmesiyle raylardan yürüyerek tahliye edildi.

Kuzey Hattı’nda seferler durdu

BursaRay Kuzey Hattı’nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle Acemler ile Geçit/Balat istasyonları arasındaki metro seferleri geçici olarak durduruldu. Günün yoğun saatlerinde yaşanan arıza, yüzlerce yolcunun planlarını altüst etti.

Seferlerin durmasıyla birlikte bazı yolcular vagonlarda mahsur kalırken, kısa sürede ekipler tarafından kontrollü tahliye süreci başlatıldı.

Yolcular raylardan yürüyerek tahliye edildi

Metro hattında kalan vatandaşlar, güvenlik önlemleri altında raylara indirilerek en yakın istasyonlara yönlendirildi. O anlarda yaşanan şaşkınlık ve tedirginlik dikkat çekerken, bazı yolcular cep telefonlarıyla o anları kaydetti.

Tahliye sürecinin kontrollü şekilde tamamlandığı ve herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı öğrenildi.

Osmangazi Baharla Renk Cümbüşüne Döndü
Osmangazi Baharla Renk Cümbüşüne Döndü
İçeriği Görüntüle

Otobüs takviyesi devreye alındı

Arıza nedeniyle durdurulan seferler yerine, Acemler ile Geçit/Balat arasında otobüslerle ulaşım sağlanmaya başlandı. Ancak bu durum, duraklarda yoğunluğun artmasına neden oldu.

Yetkililer, ekiplerin sahada arızayı gidermek için çalışmalarını sürdürdüğünü ve seferlerin en kısa sürede normale dönmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Gözler normale dönüş sürecinde

Arızanın ne zaman tamamen giderileceğine dair net bir zaman verilmezken, Bursa’da toplu ulaşımı kullanan vatandaşlar gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle yoğun saatlerde yaşanan bu tür aksaklıklar, şehir içi ulaşımda alternatif planların önemini bir kez daha ortaya koydu.

Muhabir: Yüksel Aslan