"Karlar Düşer", "Halikarnas" ve "Aşiyan" adlı şarkıları ve "Hayat Bilgisi" dizisinde canlandırdığı "Fidan Hoca" karakteriyle de hafızalarda yer edinen sanatçı Füsun Nalan Açın, 67 yaşında yaşamını yitirdi.

thumbs_b_c_7a5e46791304e4fce01d8caa7ab2af8f

sanatçı Füsun Nalan Açın hareketsiz yattığını fark eden yardımcısı, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Eve gelen sağlık ekibi, sanatçının yaşamını yitirdiğini belirledi. Ölüm haberini duyup sanatçının evine gelen komşuları büyük üzüntü yaşadı.

Füsun Nalan Açın'ın "Luci" isimli köpeği de sanatçının evinin ve aracının yanından ayrılmadı.

Sanatçının 13 yıllık komşusu Özlem Orpak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Füsun Nalan Açın'ın solunum yetmezliği sıkıntısı olduğunu, kendisine pazartesi günü hastaneye yatmayı planladığını söylediğini ifade etti.

Yardımcısının sabah saatlerinde haber vermesi üzerine eve geldiğini anlatan Orpak, "Kalp masajı yaptım ama maalesef hayata döndüremedim. Kendisiyle iyi görüşen komşusuydum. Solunum yetmezliği sıkıntısı vardı. Çok üzgünüm."

Füsun Nalan Açın'ın cenazesi Bodrum Belediyesi Cenaze İşleri Müdürlüğü ekiplerince evinden alınarak belediye morguna götürüldü.

Akrep Nalan

Akrep Nalan adıyla sanat dünyasında tanınan sanatçı, Hasibe ve Vasfi çiftinin tek çocuğu olarak 26 Nisan 1954 yılında Ankara Yenimahalle'de dünyaya geldi.

Eğitimine Ankara Bahçelievler Alparslan ilkokulunda başlayan sanatçı, Adana Kız Lisesi'nin ardından Uşak Ticaret Lisesi'ni bitirdi.

Sanatçı, 1972 yılından 1980 yılına kadar Şaban Karamancı Demir Çekme Fabrikasında, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikasında ve İnterfarma Anonim Şirketinde muhasebeci olarak görev yaptı. Aynı yıllarda bir yandan da Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmalarında bulundu.

Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda rol alan Akrep Nalan, Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı.

Sanatçı, sahne tozunu yuttuktan sonra muhasebecilik görevinden ayrılarak, tiyatronun yanı sıra barmaid olarak çalışmaya başladı.

Barmaidlik yaptığı dönem, barın arkasında zaman zaman şarkı söyleyen sanatçı, küçük bir dinleyici kitlesine sahip oldu.

Akrep Nalan, Hakkı Çağdaş'ın desteğiyle 1980'de bir gece kulübünde profesyonel olarak sahneye çıktı.

Bodrum'da çeşitli mekanlarda gitar eşliğinde şarkılarını söyleyerek, tanınmaya başlayan sanatçı, bir süre sonra İstanbul'da müzik çalışmalarına devam etti.

Akrep Nalan, 1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley'in desteğiyle çıkardığı ilk albümü "Dağ Çiçeği" ile meşhur oldu. Sanatçı, 1994 yılında "Zil Zurna Sevdalar" başlıklı ikinci albümünü yayınladı.

İlk iki albümünde yer alan "Fani Dünya", "Halikarnas" ve "Karlar Düşer" eserleriyle ünlenen sanatçı, "Zirvedekiler" (1994), "Baskül Ailesi" (1997), "Hayat Bilgisi" (2003-2005), "Peki Olur Şekerim" (2003) ve "Aşk Mahkumu" (2004) adlı dizi ve filmlerde oyuncu olarak yer aldı.

Rüyada Kedi Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Konuşan Kedi Görmenin Anlamı Rüyada Kedi Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Konuşan Kedi Görmenin Anlamı

Akrep Nalan, 1978 yılında ilk defa oynadığı at yarışında altılıyı tutturunca, "Akrep" lakabıyla anılmaya başladı. Sanatçı, yaptığı bir açıklamada, atın adının ve o dönem gazete manşetlerinde gündem olan Füsun Nalan Duman'ın lakabının "Akrep" olması dolayısıyla çevresindekilerin kendisine bu isimle seslenmeye baladığını ifade etmişti. Başarılı yorumcu, ilerleyen yıllarda bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya devam etti.

Önceki aylarda sağlık durumuna dair açıklamada bulunan sanatçı Füsun Nalan Açın "Tabii insanın yaşı biraz ilerleyince bazı sağlık sorunları yaşanıyor. Kilolu olmam nedeniyle damar yolunu bulmakta güçlük çektiler, akciğerlerde su vardı onu aldılar. Tahlillerim yapıldı, serum verilip ilaç tedavisi uygulanıyor."