Bursa Valisi Erol Ayyıldız, şehit babaları ve gazi babalarla bir araya geldi

Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Babalar Günü’nde anlamlı bir buluşmaya imza atarak, şehit babaları ve kahraman gazilerle bir araya geldi.

Duygu dolu anların yaşandığı programda, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin geride bıraktığı emanetlere ve gazilere duyulan vefa, içten sözlerle dile getirildi.

Narlıdere Şelalesi çöplüğe döndü
Narlıdere Şelalesi çöplüğe döndü
İçeriği Görüntüle

Vali Ayyıldız konuşmasında, "Başta şehitlerimizin ve gazilerimizin muhterem babaları olmak üzere tüm babaların Babalar Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, ebediyete irtihal eden tüm babalarımızı rahmetle anıyorum," diyerek sözlerine başladı.

Babanın bir ailedeki yerini “yuvanın direği, ailenin kalbi, şefkatin ve fedakârlığın timsali” olarak tanımlayan Ayyıldız, onların yalnızca maddi değil, manevi olarak da evlatlarına yön veren, karakter inşa eden rolünü vurguladı.

Toplumun temelini oluşturan değerlerin yaşatılmasında babaların oynadığı role dikkat çeken Ayyıldız, özellikle şehit babalarının metaneti, duruşu ve vatan sevgisiyle tüm millete örnek olduklarını belirtti.

Kur’an-ı Kerim’den, “Onlara ‘öf’ bile deme” ayetini hatırlatan Ayyıldız, İslam medeniyetinde anne ve babaya iyi davranmanın en temel ahlaki değerlerden biri olduğunu hatırlattı.

Bu anlayışla, özellikle Babalar Günü gibi özel zamanların, büyüklerimize minnet ve vefa duygusunu en içten şekilde ifade etme fırsatı sunduğunu dile getirdi.

Vali Ayyıldız, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bu vesileyle, evlatlarını vatan toprağına emanet eden kahraman şehitlerimizin kıymetli babaları başta olmak üzere, tüm babaların Babalar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, Rahmet-i Rahman’a kavuşmuş tüm babalarımızı dualarla yâd ediyorum.”

Program, katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı, vefanın ve birlik ruhunun pekiştiği anlamlı bir gün olarak hafızalarda yer etti.

Muhabir: Ravza Aslan