Saatin ilerlemesiyle birlikte üşümeye başlayan arkadaşlar, kurtarma ekipleri kendilerine ulaşana kadar, otların arasına karışıp kendini ısıtmaya çalıştı. Dikkatle yürütülen çalışmanın her dakikası, kameraya kaydedildi.

“Vatandaşları kurtarmak için, 20 kişilik ekip seferber oldu.”

Bursa Uludağ’ın muhteşem manzaralı eteklerinde mangal yakmak isteyen 2 arkadaş Zeyniler Mahallesinden yola koyuldu. Aşkın Yüksel (49) ve Rıdvan Hasanoğlu (52) isimli vatandaşlar, güzel bir gün geçirmeyi planlıyordu. Mangalın ardından şehir merkezine inmeye çalışırken dengesini yitiren Aşkın Yüksel (49) kayalık bölgede düştü. Tekrar yürüyemeyecek durumda olduğunu anlayan vatandaş ve arkadaşı, durumu polis ekiplerine bildirerek, yardım istedi. Ekipler, vatandaşların bulunduğu yeri telefondan tespit ederek, Zeyniler Köyüne AFAD ve UMKE ekiplerini yönlendirdi. 20 kişiden oluşan kurtarma ekibi, 3 saat süren zorlu yürüyüşün ardından, 2 arkadaşa ulaştı. Yaralı vatandaşa ilk müdahale bulundukları bölgede yapıldı. Sonrasında dikkatle kent merkezine taşınan Aşkın Yüksel, ambulansa bindirilip Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

“Yaralı vatandaş, otların içine karışarak kendini üşümekten korudu.”

Aldıkları ihbarla harekete geçen kurtarma ekipleri, vatandaşlara ulaşmak için, zorlu 3 saat geçirdi. Titizlikle yürütülen aramalar sonuç vererek, yardım isteyen iki arkadaşa ulaşıldı. AFAD ve UMKE, Aşkın Yüksel (49) ve Rıdvan Hasanoğlu (52)’nun yanına vardığında, yaralı vatandaşı otlar içinde, üzeri yaprak kaplı buldu. Vatandaşların saat ilerlemeye başladığında üşüdükleri ve ısınabilmek için, otların arasına karıştığı tespit edildi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Her anının kameraya çekildiği kurtarma çalışmalarının tatsız bir durum yaşanmadan, başarıyla sonuçlanması herkese rahat nefes aldırdı. Düşerek yaralanan Aşkın Yüksel’e ilk müdahale bulundukları yerde yapıldı. Şehir merkezine indirilen yaralı vatandaş ambulansa bindirilerek, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Şahsın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mangal yapmak isterken, günleri zehir olan 2 arkadaş, kurtarma ekiplerinin zamanında kendilerine ulaşabilmelerinden mutlu olduklarını kaydetti.