Bursa Gemlik’e bağlı Dr. Ziya Kaya Mahallesi'nde, ocak ayında yaşanan olayda Ali Görçin isimli şahıs kayınbiraderi Bayram Can Dalkılıç tarafından sokak ortasında tüfekle başından vurularak öldürüldü.

Olay sonrası kaçan Dalkılıç ise polis tarafından yakalanarak tutuklandı. Dalkılıç hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması yapıldı. 

Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Sanık Bayram Can Dalkılıç, son savunmasında ablası Gözde Görçin'in, eniştesine boşanma davası açtığını belirterek, "Eniştem, ablama ve çocuklara devamlı eziyet ediyordu. Onlara hiç sahip çıkmadı. Bakmıyor, kollamıyordu. Ablam, eniştemin kendisini devamlı dövdüğünü söylüyordu. Çocukların yanında uyuşturucu kullandığını gördüm. Ablam, boşanma davası açınca yanıma geldi. Hasta olan yeğenime ve ablama ben bakmaya başladım. Olay gününde, evin kapısına geldi. Ablama ve bana küfürler ederek, bağırmaya başladı. Merdivenden yukarıya doğru çıktığını fark ettim. Ben de tüfeği alarak, yanına gittim. Niyetim öldürmek değildi. Yeniden ağır küfürler ederek, elini beline atmaya çalıştığı sırada üç adım geri gidince ateş ettim. Tüfeği nasıl ateşlediğimi bile bilmiyorum. Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim" ifadelerini kullandı.

Duruşmada Mahkeme heyeti tarafından Dalkılıç'a önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sonrasında da cezayı tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak, 12 yıl 6 aya düşürdü.

Haber: Ömer KAYA