Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek

Bursa Gemlik'te bulunan Kurşunlu limanından kendilerine ait tekneleriyle denize açılan 10 kişi bir süre sonra akıntıya kapıldı. Hava koşullarından dolayı Gemport açıklarına doğru savrulan tekne, bir müddet çalıştırılmadı.

Meydana gelen savrulma neticesinde kıyıya yüzerek ulaşmak isteyen Yaman S., Serdar S. ve Natalie S. isimli şahıslar tekneden atladıktan sonra akıntıya kapıldılar ve bir süre sonra gözden kayboldular. Daha sonra tekneyi çalıştırarak Gemlik Kurşunlu Marina'ya gelen mağdurlar emniyet güçlerine haber verdiler.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve jandarma ekipleri ile Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da katılımıyla gerçekleşen arama çalışmaları devam ediyor.

Mudanya Sahil Güvenlik ekipleri olayın gerçekleşmesinden tam 12 saat sonra Yaman Ş.'yi isimli vatandaşı Kurşunlu açıklarında yüzerken kurtardı.

Söz konusu kurtarma çalışmaların başlamasından bu zamana kadar geçen 17 saat içinde iki kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarında helikopter ve drone ile bölgede havadan tarama yapılıyor. Aranan iki kişinin yakınları çalışmalar neticesinde gelecek iyi haberleri umutla bekliyor.

Haber:Ömer KAYA