Başkan Yazıcı; Türkiye Yüzyılının Anahtarı Cumhur İttifakında Başkan Yazıcı; Türkiye Yüzyılının Anahtarı Cumhur İttifakında

Seçimleri 593 oyla kaybeden İYİ Parti, yapmış olduğu itirazında 11 sandık başkanının kamu görevlisi olmadığını ve İstanbul seçimlerinin de bu gerekçeyle iptal edildiği vurgulanarak, Mustafakemalpaşa'da da seçimin yenilenmesi talebinde bulunuldu.

Mustafakemalpaşa'da gerçekleşen seçimlerde 11 sandık başkanının kamu görevlisi olmadığının tespit edildiğini, bundan dolayı seçimlerin iptal edilmesi için YSK'ya ikinci defa başvuruda bulunulduğu İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır tarafından açıklandı. Bahadır yapmış olduğu açıklamada;

31 Mart seçimlerinde Mustafakemalpaşa'da sandık kurullarının usulüne uygun oluşturulmadığına ilişkin olağanüstü itirazlarının reddine karar verilmişken, İstanbul seçimlerinin aynı gerekçeyle iptal edilmesinin hukuki ve vicdani olmadığını, kendilerinin de Mustafakemalpaşa'daki durumu yeniden incelediklerini ve yeni bulgularla başvuru hazırlayıp, YSK'ya iletilmek üzere Bursa İl Seçim Kurulu'na ilettiklerini, bu kapsamda Mustafakemalpaşa'da 11 sandıkta devlet memuru olmayan kişiler tespit ettiklerini, bunların belediyede çalışan taşeron işçiler olduğunu belirterek, " İstanbul seçimleri de bildiğiniz gibi bu nedenle iptal olmuştu. Bu seçimin 593 oyla kaybedildiği varsayılırsa, bu sandıklardaki partimizin oylarının çok düşük olması kuşkularımızı artırıyor." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, "YSK'nın 31 Mart seçimlerinde uyguladığı çifte standart hepimizin malumudur." diyerek şöyle devam etti, 20 Nisan'da yapmış oldukları olağanüstü itiraz, YSK tarafından reddedilmiş ancak aynı gerekçeyle AK Parti'nin İstanbul başvurusu kabul edilerek, İstanbul seçimlerinin tekrarına karar verilmiştir dedi.

Genel merkez tarafından İstanbul kararı emsal gösterilerek, Mustafakemalpaşa ile ilgili dün yapılan başvuru YSK tarafından reddedilmiştir. Adaletin öldüğü gün devlet de ölür" şeklinde açıklama yaptı.

Haber: Murat ASLAN