Bursa Ticaret Borsası'ndan Kardelen’e Ziyareti

Bursa’nın geleneksel lezzetlerinden kestane şekeri, dünya pazarlarına açılan yüzüyle bir kez daha takdir topladı. Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve beraberindeki heyet, Kardelen ve Yaylacık markalarıyla Türkiye'de, Cardelion markasıyla ise dünya genelinde tanınan İlka Şekerleme'nin Nilüfer Yaylacık'taki modern tesislerine anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Heyeti, firmanın Genel Müdürü Mümin Akgün karşıladı. Ziyarette, Bursa TB Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Aksu, Meclis Üyeleri Hakan Kırmızıay, Mehmet Korkmaz ve Mehmet Edemen, Genel Sekreter Fehmi Yıldız ile Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Cengiz Erdem de yer aldı.

Kalite ve hijyenin belgelendiği üretim
Mümin Akgün, heyete yaptığı sunumda, 30 yılı aşkın tecrübeleriyle kestane şekerini geleneksel yöntemlerle ama modern teknolojiyle harmanladıklarını anlattı. Akgün, “İSO 22000 Gıda Güvenliği ve FSSC 22000 gibi uluslararası belgelerle üretimimizi güvence altına aldık. Bu belgeleri alan ilk kestane şekeri üreticisiyiz. Kalitemiz belgelerle sabit” dedi.

Dünya sofralarında Bursa tatları
İlka Şekerleme, şu anda 34 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve 50'ye yakın ambalaj seçeneğiyle her kesime hitap ediyor. Akgün, üretim süreçlerinde hijyenin bir tercih değil, zorunluluk olduğunu vurgulayarak, “Kestanenin işlenmesinden paketlemeye kadar tüm aşamalar steril koşullarda gerçekleşiyor” diye konuştu.

Lezzetle birlikte şehir tanıtımı
Akgün, Kardelen markası için Bursa'nın tarihi ve turistik simgelerini taşıyan üç özel ambalaj tasarladıklarını ifade ederek, “Sadece ürün satmıyoruz, Bursa’yı da tanıtıyoruz” dedi. Kamu kurumlarına ve özel sektöre çağrıda bulunan Akgün, “Bu şehre ait değerlere hep birlikte sahip çıkmalıyız” mesajını verdi.

Başkan Matlı’dan takdir mesajı
Bursa TB Başkanı Özer Matlı, İlka Şekerleme’nin hem yerel üreticiye verdiği değer hem de ihracatla ülke ekonomisine sağladığı katkının önemli olduğunu belirtti. Matlı, “Hijyen ve kaliteye gösterdiğiniz özen, dünya çapında bir başarıya dönüşmüş durumda. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Bursa’da Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü
Bursa’da Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü
İçeriği Görüntüle

Matlı AkgünBursa Tb Zitaret1

Editör: Yüksel Aslan