Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde sabah saatlerinde bir çiftlikte çıkan yangın, büyük çaplı maddi hasara yol açtı.

Yenidere Mahallesi’nde Karaoğlan yolu üzerindeki çiftliğin samanlık bölümünde başlayan yangında yaklaşık 5 bin balya saman tamamen yanarken, bir traktör kullanılamaz hale geldi.

Yem karma makinesinin de zarar gördüğü yangında, çiftlikte bulunan büyükbaş hayvanlar ekiplerin ve çalışanların müdahalesiyle güvenli bölgeye çıkarıldı. Yangının çiftliğin diğer bölümlerine sıçramasını önlemek için itfaiye ekipleri yoğun çaba gösterdi.

Mustafakemalpaşa’da sabah saatlerinde yangın paniği

Yangın, saat 06.00 sıralarında Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yenidere Mahallesi’nde, Karaoğlan yolu üzerinde bulunan bir çiftlikte meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, çiftliğin samanlık bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Saman balyalarının bulunduğu alanda başlayan alevler kısa sürede büyüyerek samanlığın geniş bir bölümünü etkisi altına aldı. Yangının büyümesiyle birlikte çiftlikte bulunan saman stokları ve tarım araçları tehlike altına girdi.

Yangını fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye Bursa Büyükşehir Belediyesi Mustafakemalpaşa İtfaiye ekipleri sevk edildi.

Bursa’da 53 Yıllık Köprüde Büyük Hasar
Bursa’da 53 Yıllık Köprüde Büyük Hasar
İçeriği Görüntüle

Olay yerine ulaşan ekipler, alevleri kontrol altına almak ve yangının çiftliğin diğer bölümlerine yayılmasını önlemek için çalışma başlattı.

Yaklaşık 5 bin balya saman tamamen yandı

Çiftlikte büyük çaplı maddi hasara neden olan yangında, yaklaşık 5 bin balya saman tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Samanlığın yanı sıra çiftlikte bulunan tarım araçları da yangından etkilendi.

Yangında bir traktör tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, yem karma makinesi de kısmen zarar gördü.

Saman balyalarının büyük bölümünün yanması, çiftlikte önemli ölçüde maddi kayıp yaşanmasına neden oldu.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangının çiftliğin diğer bölümlerine ve hayvanların bulunduğu alana sıçraması önlendi.

Böylece yangının daha geniş bir alana yayılmasının önüne geçildi.

Büyükbaş hayvanlar son anda güvenli bölgeye çıkarıldı

Yangın sırasında çiftlikte bulunan büyükbaş hayvanların güvenliği de öncelikli konular arasında yer aldı.

Alevlerin samanlık bölümünde hızla büyümesi üzerine ekipler ve çiftlik çalışanları harekete geçti.

Yürütülen müdahale sonucunda çiftlikte bulunan büyükbaş hayvanlar yangından etkilenmeden güvenli bölgeye çıkarıldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Hayvanların güvenli alana alınmasıyla olası bir can kaybının önüne geçilirken, itfaiye ekipleri de yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürdü.

Yangın sonrası bölgeye 4 tanker ve 2 kepçe sevk edildi

Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmalarına geçildi.

Çalışmalara destek sağlamak amacıyla BUSKİ ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından 4 tanker bölgeye sevk edildi.

Yol Bakım ve Onarım ekipleri tarafından ise 2 kepçe gönderildi. Bölgeye yönlendirilen araçlarla yangın sonrası yürütülen çalışmalara destek verilirken, ekiplerin soğutma faaliyetlerinin devam ettiği öğrenildi.

Yangının ardından bölgede yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışmalarının sürdürülmesiyle birlikte, olayın meydana geldiği çiftlikte hasarın boyutları da ortaya çıktı.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı

Mustafakemalpaşa’daki çiftlik yangınının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Samanlık bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangının nasıl çıktığı yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacak.

Yangının ardından bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü, gelişmelerin ise AKOM tarafından takip edildiği bildirildi.

Yenidere Mahallesi’nde meydana gelen yangında yaklaşık 5 bin balya samanın yanması ve bir traktörün kullanılamaz hale gelmesi çiftlikte ciddi maddi hasara yol açarken, büyükbaş hayvanların güvenli bölgeye çıkarılması ve herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmaması olayın sevindiren gelişmesi oldu.

Muhabir: Ravza Aslan