Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın zeytinin markalaştırılacağını açıklaması, halkta heyecan uyandırdı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın zeytinin markalaştırılması açıklaması; Gemlik, Mudanya, İznik ve Orhangazi halkında heyecan yarattı.

"İnovasyon Yüzyılı-Türkiye'de Sağlığın Geleceği" raporu açıklandı "İnovasyon Yüzyılı-Türkiye'de Sağlığın Geleceği" raporu açıklandı

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik ilçesinde Cumhur İttifakı Gemlik Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut’la esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Arkasından Işık ve Bulut Müteahhitler Derneği, fabrika ve Gemlik Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili; “Gemlik'te projelerle ilgili memnuniyet görüyoruz. Tarımın desteklenmesi konusunda, çok güzel projeler hazırladık. Gemlik, Orhangazi, İznik ve Mudanya'yı ilgilendiren Gemlik Tipi Zeytinin desteklenmesi projesiyle alakalı, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın yaptığı açıklamalar bölgede dikkatle takip ediliyor. Gemlik zeytinin tanıtılması, pazar aranması ve uluslararası düzeyde marka haline getirilmesi çok önemlidir. Bölge geçimini büyük oranda zeytinden karşılamaktadır. Bizde TBMM Tarım Komisyonu olarak, çok ciddi destekler vereceğiz. Gerek Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız, gerekse ilçe belediye başkanlarımızın arkasında duracağız. Gemlik Tipi Zeytinin tanıtımı, pazar aranması ve uluslararası düzeyde marka haline getirilmesi oldukça önemli” dedi.

“Gemlik Tipi Zeytin markalaştırılacak.”

Sulama konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyleyen Işık, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız da tarımsal sulamaya destek vermektedir. Oluşturulacak depolar, köylü pazar yerleri ile ürünün pazarlanması ve paketlenmesi hususunda Büyükşehir Belediyemizin ciddi anlamda destekleri gerçekleşecek. Bursa'nın tamamında yetişen, tescili Gemlik Ticaret Borsası tarafından alınmış Gemlik Tipi Zeytin markalaştırılacak.” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı AK Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut ise, “Belediyecilik anlayışımız bilinenden farklı olacaktır. Bizler sosyal belediyeciliğe önem veriyoruz. En önemlisi, birleştirici olmamız. Sorun çözme odaklı olunması gerekiyor. Projeleri dikkatle değerlendirdik. Gemlik'in değerini arttıracak projeleri hazırladık. Bunun yanı sıra, şehir dışından turistleri ilçemize çekme projelerimiz var. Bunun için de sahili, merkez ile ova düzenlemesi olarak ikiye ayırdık. Hızlıca projeleri hayata geçireceğiz. En önemli projemiz, kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşüm ada bazlı yapılacak. Gemlik'te inşaatla uğraşan vatandaşlarımız ve inşaat sektöründeki halkımızla yapacağız. Projelerin 24'ünü ilk 5 yıl, kentsel dönüşümü 3 dönemde tamamlayacağız. Böylelikle Gemlik tüm Türkiye'nin tercih ettiği yaşam şekli olacak.” Dedi.

Kaynak: İHA