Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türkay, yıl sonu enflasyonunun yüzde 12 öngörüldüğü belirtiliyor, gelecek yıldan itibaren de yüzde 5'lik büyüme hedefi olduğu belirtiliyor, işsizlik yüzde 12'lerin altına çekilecek deniliyor, fakat  yapılan bu açıklamaların üzerinden saatler geçmişken elektriğe yüzde 14,9 zam yapılıyor” diyerek, “Bunu üretenler olarak telafi etmemiz, çok istememize rağmen kolay olmayacak" ifadelerini kullandı.

bursa-sanayi-elektrik-zammi.jpg

Başkan Türkay, sanayicinin 3 temel maliyeti olduğunu belirterek bunların, ham madde, işçilik ve enerji olduğunu söyledi ve ekledi, ham madde fiyatını belirleyemediklerini, enerji maliyeti başını alıp gittiğini söyleyerek, “Bir tek işçilik maliyeti kaldı elimizde. O da zaten bulunması zor olan yetişmiş iş gücünün kaybına sebep oluyor. Üretim giderek zorlaşıyor. Acilen sanayicinin enerji giderini düşürmenin yolu bulunmalı. Sanayiciler olarak bütün bu zorluklara rağmen elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Açıklanan ekonomik hedeflere ulaşmayı en çok isteyenlerin arasında sanayicilerin bulunduğunu belirten Başkan Türkay, fakat hedeflere ulaşmak için yapılanların da buna uygun olması gerektiğini, son iki ayda elektrik ve doğal gaza yüzde 32 zam geldiğini vurgulayarak, "Enflasyon hedefi yüzde 12, enerji zammı yüzde 32. Bu hesabın içinden çıkamıyoruz. İşimiz kolay olmayacak" ifadelerini kullandı.

Haber: Murat ASLAN