Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Külliye’de Ramazan” etkinliklerinde, Pakistan’daki enerji çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Bayraktar, özellikle Türkiye’nin kendi sismik ve sondaj gemileriyle yürüttüğü projelerin detaylarını paylaştı.
Ara Başlık 1: Külliye’de Ramazan Etkinlikleri Enerjiyi Anlattı
Bakan Bayraktar, etkinliklerdeki stantları gezerek çocuklar ve gençlerle sohbet etti.
“Bakanlığımızın çalışmaları adeta bir oyun gibi sergileniyor,” diyen Bayraktar, maden, petrol-doğalgaz ve nükleer enerji projelerini çocukların anlayabileceği bir dille anlattıklarını belirtti.
Etkinlik, enerji sektörünün geleceğe dair planlarını toplumla paylaşmak açısından önemli bir platform oluşturdu.
Ara Başlık 2: Pakistan’a Sismik Görev Hedefleniyor
Bayraktar, geçtiğimiz yıl Pakistan ile yapılan anlaşmaların ardından, sahalarda sismik çalışmaların planlandığını açıkladı.
“Oruç Reisi veya Barbaros Hayrettin Paşa’yı göndermeyi hedefliyoruz,” diyen Bayraktar, gemilerin denizlerde yapılacak petrol ve doğalgaz aramalarında görev alacağını söyledi.
Ayrıca Afganistan-Pakistan arasındaki çatışmaların durmasının bu çalışmalar için öncelikli olduğunu vurguladı.
Ara Başlık 3: Enerji Fiyatlarına Yansıtmadık, Destek Sürüyor
Bakan, dünyada yaşanan jeopolitik risklere rağmen Türkiye’de enerji fiyatlarının vatandaşlara yansıtılmadığını belirtti.
Doğal gaz ve elektrik desteklerinin devam edeceğini açıklayan Bayraktar, arz-talep dengesi ve piyasalardaki kırılganlığa rağmen Türkiye’nin enerji stratejisini kararlı bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti.




