Türkiye’nin gururu Şahika Ercümen, Antarktika’daki bilim ekiminin çalışmalarında yer alıyor. Dünya serbest dalış rekortmeni neler söyledi?

‘‘İlker arasında yer almak her zaman gurur verici’’

Antartika’daki Çalışmalar Devam Ediyor

Ercümen, Antarktika’daki çalışmalar, hedefler, rekor denemeleri konusunda konuştu. Şahika Ercümen yaptığı planları açıkladı. Salda Gölü’nde kırdığı rekor ile çok sayıda kişi tarafından tebrik edildi ve ülke gündemine oturdu. Kendi çabaları ile rekoru kırmak için oluşturduğu koşullar sonrasında rekoru kırarak azmi ve başarısı ile siyasetçiler tarafından da tebrik edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gibi siyasetçiler sporcuyu tebrik etti. Ayrıca Bakan Mustafa Varank tarafından Antarktika’daki bilim ekibine davet edildiği yönündeki anımsatması da dikkat çekti. Sporcuya yapılan davet, ülkemiz için gurur verici.

Peki, Şahika Ercümen bu konu hakkında ne düşünüyor?

Gemlik Belediyespor: Ulusal Başarıdan Sonra Uluslararası Arenada Gemlik Belediyespor: Ulusal Başarıdan Sonra Uluslararası Arenada

‘‘Teklifi aldığımda çok mutlu oldum. Çünkü kendim gitmek istesem, dünyanın en zor şeyi. Hatta gidip gelmemiz bile günler sürdü. Orada ne yapabilirim diye düşündüm. Çok fazla canlı var. Balinalarla, foklarla dalışlar yaparız. Buzullarda dalmak benim hayallerimden birisiydi. Bunları birisinin düşünüp bana iletmesi beni ayrıca onore etti. Bakanımızın o kadar işin arasında aklına gelmesi de beni şaşırttı. Bu konuyla ilgili benim hiçbir talebim olmadı. Doğrudan bakanımızın aklına geldi ve o talep etti. Ben de hiç düşünmeden tamam dedim. Kendimi bu vatana borçlu hissediyorum’’

Şeklinde konuştur. Şahika Ercümen’e Antarktika daveti ile sadece o değil, tüm Türkiye’nin yaşanan bu durum ile ilgili gurur duyduğunu söyleyebiliriz. Onun için ise ilk olmanın en önemli gururlardan biri olması yeterli. İlk olarak davet edildiği için sporcu çok mutlu.

"Antarktika'ya gidince fark beyazlık olması. Buzullar ve kar. Bunların önünde Türk bayrağını kaldırdığımda bir anda sahne değişiyor. O bembeyaz karın buzun üzerinde Türk bayrağını görmek öyle güzel bir fon ki sanki benim gözümde tablolaştı. Farklı bir hissiyattı. Bu kadar uzak bir yerde dünyadan, Türkiye'den kopuyorsunuz. Saat ve mesafe mefhumu yok. Beyazların üzerinde Türk bayrağını görmek benim için en gurur verici olaydı."

Kaynak: Bültenler