Cumhurbaşkanı Erdoğan, videokonferans yöntemiyle AK Parti İl Başkanları'na seslendi. 

"Salgının gerilemesi ile birlikte normalleşme adımları atmaya başladık. Veriler olumlu yönde ilerledikçe bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Henüz faaliyete geçmemiş iş yerleri ve sosyal alanlarla ilgili kararları gelişmelere göre bayram sonrası karar vereceğiz.

En küçük bir aksaklığa fırsat vermedik. Dünyanın birçok yerinde yaşanan üzücü görüntüler Türkiye'de yaşanmadı. Ekonominin işlemesi için pek çok destek paketi açıkladık. Gelişmiş ülkelerin dahi ilerisinde bir yerde olduğumuzu görüyoruz.

Ülkemiz ve dünyada günlük hayat yeni kurallara göre işlemek durumundadır. Yeni bir düzene geçiyoruz. Türkiye olarak sadece kendi sınırlarımızda salgını yenmemiz yetmiyor. Dünyanın tamamında salgın etkisiz hale gelecek ki rahat bir nefes alalım. Sizlerden illerinizdeki maske, mesafe ve temizlik konusunda hassasiyet gösterilmesini istiyorum. Teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz. En küçük bir ihmal salgının yeniden hortlamasına yol açabilir. Bu durum daha büyük sorunları beraberinde getirir. 

Selçuk Türkoğlu, seçim çalışmalarını BURSARAY’a taşıdı Selçuk Türkoğlu, seçim çalışmalarını BURSARAY’a taşıdı

İzmir'de camilerin hoparlörlerine sızan alçaklar saygısızca yayınlar yaparken o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe sosyal medyadan bu rezilliği aktarıyor. Bunların hayalinde cami minarelerinden ezan yerine başka ses duymak vardır. Şundan emin olsunlar bu milletin son ferdinin son damla kanı toprağı ıslatmadan o hayallere kavuşamayacaklar. CHP'nin bu halkın ortak değerlerini istismar ettiğini artık herkes görüyor.

Türkiye için buhran yabancı bir kavram değildir. Bu ülke geçmişte CHP döneminde yeterli ekmek bulamadığı için karne ile ekmek buhranını yaşamıştır. Yaşatan kimdir? CHP. Bu ülke geçmişte demokrasiyi açık oy gizli tasnif olarak gören faşist kafanın buhranını yaşamıştır."

CHP Genel Başkanı'nın buhrandan çıkış diye dillendirdiği hususların hiçbiri de sadra şifa olacak bir teşhis veya teklif içermiyor. Salgın başladığında CHP'liler garip bir heyecana kapıldı. Hükümet yıkılacak meydan kendilerine kalacaktı. Krizi fırsata çevirme heyecanı tüm belliklerini kaplamıştı. Rabbimin yardımı ve milletimizin desteğiyle bu salgın krizini geride bırakıyoruz.

Başbakanlığım döneminde görev verdiğim bazı isimler şimdi farklı bir şeklilde bize saldırıyor. Bu milletin vicdanından her şey Allah'ın ziniyle döner. Biz bundan sonra da yürüttüğümüz görevlerdeki tüm sorumluluğu üstlendik.

Tek görevi yardım yapmak olan vefa sosyal destek gruplarına bir PKK bir de CHP saldırdı."