Bu sezon oynadığı Fatih Karagümrük deplasmanında mağlup olan Bursaspor, bu hafta ilk defa taraftarının önüne çıkacak. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'e veda eden iki takımın karşı karşıya geleceği maç Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yarın oynanacak. 

Yarın saat 21.45'te başlayacak olan karşılaşmayı Sarper Barış Saka yönetecek. Sarper Barış Saka'nın yardımcılıklarını ise Orkun Aktaş, Ali Can Alp yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Volkan Okur olacak.

Galatasaray, Ali Koç'un Açıklamalarına Yanıt Verdi Galatasaray, Ali Koç'un Açıklamalarına Yanıt Verdi

Daha önce lig ve kupa maçlarında 18 kez karşı karşıya gelen iki takım, bu maçlardan 5'ini Bursaspor kazanırken, Akhisarspor ise 6 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken, 7 maçta ise taraflar, sahadan 1 puan ile ayrıldı. Süper Lig'de geçen sezon oynanan maçlarda ise Bursaspor rakibine yenilmedi. Ligin ilk yarısında Manisa'da oynanan maçı 4-2 kazanan Bursaspor, Bursa'da oynanan maç ise berabere sonuçlandı.

Bursaspor’da, Fatih Karagümrük maçında kırmızı kart gören Ozan İsmail Koç forma giyemeyecek. Koç’un yerine ise Abdullahi Shehu görev alacak. Transfer yapamayan Bursaspor, Akhisarspor karşısına genç oyuncuların ağırlıkta olduğu kadroyla çıkacak. Diğer taraftan yeni transferler ile sezona başlayan Akhisarspor, oynadığı ilk maçta sahasında Adanaspor'u 1-0 yendi.

Bursaspor, iç sahada kazanmakta zorlanıyor. Bursaspor, oynadığı son 4 iç saha maçında galip gelemiyor. Bursaspor, son 10 iç saha maçında da yalnızca bir defa kazanabildi. Bursaspor, Akhisarspor'a karşı kendi sahasında oynadığı 8 maçta; 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Akhisarspor'a karşı oynanan kendi sahasındaki son 2 maçta Bursaspor kalesinde gol görmedi. Bursaspor daha önceki iç saha maçında ise rakibine 4-1 mağlup olmuştu.

Haber: Osman KAYHAN