Bursaspor Durmazlar Basketbol takımı tarihi bir başarıya imza atarak ligin bitimine 4 hafta kalan Türkiye Basketbol Süper ligine çıkmayı garantiledi.

Bursaspor futbol kulübü bu sene hayal kırıklığı yaşatarak ligde düşmemek için mücadele etse de şehir basketbol takımının başarısı ile gurur duyuyor. Son yıllarda yaptığı yatırımlar ile alt liglerden hızlı bir şekilde çıkış yapan Bursaspor Durmazlar Basketbol takımı bu sene yaptığı yatırımın karşılığını alarak haftalar öncesinde süper lige çıkan ilk takım olma unvanını aldı.

Bursaspor, Bucaspor 1928'e 2-0 Yenildi Bursaspor, Bucaspor 1928'e 2-0 Yenildi

Geçen sene basketbol Süper ligine çıkmayı son anda kaçıran hatta Trabzonspor’un ligin başından çekilmesi ile lige davet edilen Bursaspor gerekli bütçeyi oluşturamadığı gerekçesi ile bu daveti geri çevirmişti. Bu sene ise oldukça iddialı bir kadro ile bir alt ligde mücadele eden Bursaspor basketbol takımı lige kötü başlamasına rağmen çabuk toparlandı ve ardı ardına aldığı seri galibiyetlerle çok rahat bir şekilde Süper lige yükselmiş oldu.

Statü Değişti Takım Erkenden Süper Lig Yolunu Tuttu

Türkiye Basketbol birinci liginde 2 senedir statü değişikliği yaşandı. Buna göre eskiden ligi ilk 8 sırada bitiren takımlar play off oynayarak bir üst lige çıkıyordu. Son 2 sezondur ise ligi ilk sırada bitiren takım direkt üst lige yükselirken 2 ile 9 sıradaki takımlar play off oynayarak diğer süper lige yükselen takım belli oluyor. Bu değişiklik sonucu Bursaspor Durmazlar adını bitime 4 hafta kala üst lige yazdırmış oldu.

Bursaspor Durmazlar ligin ilk haftalarında aldığı 2 şok mağlubiyetten sonra oynadığı 20 karşılaşmada sadece bir mağlubiyet alarak 26. Haftası geçilen ligde 23 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile en yakın rakibinin 5 galibiyet önünde yer alıyor.

Yeni Sezon Bütçe Artıyor

Türkiye Basketbol Süper ligine çıkılması ile birlikte takımın yeni sezonda bütçesinin 5 kat artması planlanıyor. Bunun için şimdiden sponsor ve kaynak arayışlarına başlayan yönetim bu anlamda tüm Bursalı iş adamlarının desteğini bekliyor. Türkiye Basketbol süper ligi Avrupa’nın en iyi 3 liginden biri olarak gösteriliyor. Bu sebeple bu ligde başarılı olmak için bütçenin ciddi oranda arttırılması şart olarak görülüyor.

Haber: Osman KAYHAN