Bursa Osmangazi'nin Soğukkuyu Mahallesi'nde 2013 yılında yaşanan olayda, 53 yaşındaki Kasım Çakır, tabureden dolayı çıkan kavgada tabancayla 9 el ateş ederek, 61 yaşındaki Mehmet Emin Öztürk ve 34 yaşındaki oğlu Ali Volkan Öztürk'ü öldürdü, ayrıca Cenk Alpaslan, Ozan ve Hasan Hüseyin Öztürk'ü de yaraladı. Olay sonrası şüpheli tutuklandı.

Yaşanan olayla ilgili olarak Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "kasten adam öldürmek, yaralamak ve ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından müebbet hapsi talep edilen Kasım Çakır hakkında 37 yıl 10 ay 29 gün hapis cezasına hükmedildi. Mahkeme tarafından verilen karar, Kasım Çakır'a Mehmet Emin Öztürk ve Ali Volkan Öztürk'ün ölümünde haksız tahrikin az uygulanması ve Hasan Hüseyin Öztürk ile Ozan Öztürk'ün yaralanmasıyla ilgili "öldürmeye teşebbüsten" ceza verilmesi gerektiği belirtilerek bozuldu.

Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı

Tekrar hakim karşısına çıkan sanık son sözünde, daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini, isteyerek hiçbir şey yapmadığını, kendisine tuzak kurulduğunu ve olay esnasında aldığım darbelerden dolayı hala rahatsız olduğunu belirterek, “mümkünse tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Sanık hakkında mahkeme heyeti tarafından Mehmet Emin Öztürk ve Ali Volkan Öztürk'e karşı "kasten adam öldürmek" suçundan önce müebbet, sonrasında ise haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi uygulayarak, 12'şer yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanık, Hasan Hüseyin Öztürk'ü "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 6 yıl 8 ay, Ali Volkan Öztürk'ü "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Böylece sanık Çakır, toplam 36 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. 

Haber: Murat ASLAN