Bursa'nın sular altında kalan arazileri böyle görüntülendi
Bursa’da 3 gün aralıksız devam eden sağanak yağış, özellikle kırsal bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi.
Karacabey ilçesine bağlı Bayıraltı Mahallesi’nde tarım arazileri tamamen sular altında kalırken, bölge adeta göle döndü.
Dron görüntüleri felaketi gözler önüne serdi
Havadan çekilen görüntülerde, geniş ekili alanların suyla kaplandığı ve bazı noktalarda su seviyesinin yol kenarlarına kadar ulaştığı görüldü. Görüntüler, yağışın etkisinin ne denli büyük olduğunu çarpıcı şekilde ortaya koydu.
Dereler taştı, yollar risk altında
Yükselen dere seviyeleri nedeniyle bazı kırsal yolların kullanımı zorlaşırken, taşkın riski bölgede endişeyi artırdı. Vatandaşlar, özellikle ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle tedirginlik yaşadı.
Yetkililer sahada, uyarılar sürüyor
Yetkililerin bölgede incelemelerde bulunduğu ve olası risklere karşı önlemlerin artırıldığı öğrenildi. Meteoroloji ise yağışların zaman zaman etkisini sürdürebileceği uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Tarım ve yaşam olumsuz etkilendi
Yaşanan su taşkınları, hem tarım üretimini hem de kırsal yaşamı doğrudan etkiledi.
Bölgedeki son durum, dron görüntüleriyle net şekilde ortaya konurken, zarar tespit çalışmalarının da gündemde olduğu belirtildi.

Next





