18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yılını anma etkinlikleri kapsamında Bursa'da Ulu Camii'ye gelen vatandaşlara kırık buğday çorbası ikramı yapıldı.

Bursa'da günün ilk saatlerinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümü çerçevesinde Ulu Camii'de sabah namazı sonrası Çanakkale Savaşı'nda askerlerin menüsünde olan kırık buğday çorbası ikramı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlenen etkinliğe katılanlar arasındaydı. Etkinlik kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Aktaş, bugün muhteşem kuruluşun ve diriliş olan Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yılını kutladıklarını hatırlatarak, bu mücadelede emek ve gayret veren tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını belirtti. Bugün hem Bursa'da hem de ülke genelinde farklı farklı etkinlikler yapılacak. O günü anmaya ve anlamaya çalışacağız diyen Aktaş sözlerine şu şekilde devam etti, " geldiğimiz noktada üç gün önce Yeni Zelanda'daki olaylar gösterdi ki ülkemiz çok stratejik bir konumda ve gözlerin çok üzerinde olduğu bir ülke. Bu manada günün ilk saatlerini ve sabahın ilk ışıklarını güzel bir etkinlikle karşıladık. Bursa'nın sembolü olan Ulu Camii'de sabah namazı sonrasında Onur Marketlerin o gün askerlerimizin kırık buğday çorbası içerek karınlarını doyurdukları gibi kırık buğday çorbası ikramıyla güne başladık." dedi.

Tüm şehit ve gazileri minnetle andığını belirten Başkan Aktaş, Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın hem de bu ülkeyi bir daha böyle zor durumlarda bırakmasın diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayramı Tatilini Uzattı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayramı Tatilini Uzattı

Kaynak: DHA