Özel Haber / Canan ASLAN Pek çok kişi tarafından daha önce duyulmamış bir tabir olan kalp gribi gerekli önlemler alınmadığı zaman ölümcü sonuçlara yol açabiliyor.

Esas itibari ile kalp gribinin çıkış noktası herkesin yakalandığı normal grip olsa da sonuçları çok daha sorunlu olabiliyor. Bu durum özellikle Bahar aylarında yaşanan ve son dönemde örneklerini görmeye başladığımız ani hava değişimleri gribal enfeksiyonların görülme sıklığını ve etkisinde büyük bir artışa neden oluyor.

Havada yer alan iyon, toz ve polen bu mevsim ile birlikte en yüksek seviyeye ulaşması ile birlikte alerjik akciğer hastalıklarının görülme sıklığını da önemli derece de artış görülüyor. Tüm bu ani değişimler ise kalp ile ilgili sorunların tetiklenmesi anlamında oldukça büyük bir risk oluşturuyor. Özellikle son dönemde kişilerin yakalandığı gripler sonucunda bu grip durumunun yayılmak suretiyle kalbi tutarak,  kalp gribi olarak adlandırılan ve bazen kalp krizini taklit eden şiddetli göğüs ağrılarına neden olabiliyor. Ve bu durum gerekli önlemler alınmadığında kalp yetmezliğine kadar ulaşacak bir sürece neden olabiliyor.

Kalp Gribinin Oluşmaması İçin Yapılması Gerekenler

Başlarda basit bir grip vakası olarak görülen durumun daha sonraki aşamalarda kalp gribi olarak kişinin sağlığını tehdit edecek bir noktaya gelmemesi için alması gereken bazı önlemler ve yapması gereken bazı davranışlar bulunuyor.

Uzmanlardan Sıcaklarda Su Tüketimi Tavsiyesi Uzmanlardan Sıcaklarda Su Tüketimi Tavsiyesi

Kalp gribi oluşumunu engellemek için yapılması gerekenler ise şu şekildedir;

Tempolu yürüyüşler: Sabahları yapılan ve ortalama 30 dakika süren tempolu yürüyüşler bu anlamda oldukça faydalı olacaktır.

Güneşten yararlanın: İnsan sağlığı için D vitamini oldukça önemlidir. Öğle saatlerine doğru yarım saat civarı kol ve bacaklardan alacağınız güneş ışıkları vücudun günlük D vitamini ihtiyacını karşılamasına yardımcı olacaktır.

Nefes egzersizleri yapın: Doğru nefes tekniği sağlıklı bir vücut ve kalp damar sağlığı için çok önemlidir. bu sebeple günlük 15 ile 20 dakika arası doğru nefes egzersizleri yapılmalıdır.

Bolca su için: Günde ortalama 2 litre su tüketilmesi gerekiyor.

Uyku düzeninizi bozmayın: Düzenli ve kaliteli bir uygu uyunması gerekiyor. Bunun için günde ortalama 6-7 saat kaliteli uyku yeterli olacaktır.

Taze sebze ve meyve tüketin: Öğünlerde taze sebze ve meyve tüketimi mutlak suretle yapılmalıdır.

Sigarayı bırakın: Sigara kullanımı kesin bir suretle bırakılmalıdır.

 

Editör: Yüksel Aslan