Bursa Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, Dünya Müzik Derneği (DMD) ile işbirliği yaptı. Bu yıl 10.düzenlenen piyano günleri gerçekleşti.

Bursa için büyük bir gurur olan piyano günleri, 1.100 piyanisti ağırladı. Sanatın notalar ile yankıladı bir gecede, muhteşem performans ile piyanistler göz doldurdu.

Bursa Ulusal Piyano Günleri

Dünya Müzik Derneği (DMD) ile işbirliği yapılarak, Kent Konseyi ile 10.su düzenlenen Bursa Ulusal Piyano Günleri Bursa’da en iyi şekilde gerçekleşti. Tam 1.100 minik piyanist katılımı ile bu özel gün gerçekleşti. Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ile Dünya Müzik Derneği’nin yapmış olduğu bu iş birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşti.

Bursa Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gerçekleşen piyano günü onuncu kez en iyi şekilde yapıldı. Minik ellerin piyano ustası olduğu, gelen çok sayıda izleyiciyi etkiledi. Piyano eğitimi alan 5 ile 17 yaş arasındaki çocuklar toplamda 1.100 kişiydi. 3 gün boyunca devam eden bu etkinlikte, hepsinin sahnede yer alması sağlandı. Hem aileleri hem de onlar için son derece keyifli ve heyecanlı günler olarak akıllarda kalacak gibi duruyor.

Yıldırım Belediyesi'nden Ücretsiz TYT Deneme Sınavı Yıldırım Belediyesi'nden Ücretsiz TYT Deneme Sınavı

Bursa Kent Konseyi Başkan Vekilinden Açıklaması

Düzenlenen bu özel günde Bursa Kent Konseyi Başkan Vekili Şuayip Toprak tarafından açıklama yapıldı. Gururla 10.sunun düzenlendiği Piyano günleri ile ilgili; ‘‘Bursa Ulusal Piyano Günleri’nin Türkiye’de eşi ve benzeri yok.’’ diyerek dile getirdi.

Dünya Müzik Derneği (DMD) Başkanı Levent Sezgin ise;

‘‘10. Bursa Ulusal Piyano Günleri destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne, Bursa Kent Konseyi’ne anne babalara, küçük piyanistlere, eğitmenlerine, BBDSO’ya teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Minik Piyanistlere Katılım Belgesi;

Yapılan konuşmanın ardından, katılımcı olan ve parmakları ile çok sayıda kişiyi büyülemeyi başaran piyanistlere katılım belgesi verildi. Ulusal olarak gerçekleşen piyano günleri Bursa’dan büyük ilgi gördü. 3 gün süren bu etkinlikte her çocuğun sahne almış olması ailelerini de mutlu etti. Katılım çok fazla olduğundan, 10.Bursa Ulusal Piyano Günleri çok sayıda kişi tarafından beğeni topladı. Etkinlik keyifli şekilde tamamlandı.

1-035.jpg2-038.jpg3-040.jpg4-028.jpg

Haber: Muhammed ASLAN