Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bu yılın sonuna kadar kullanıma sunulması planlanan Türkiye Kart ile beraber vatandaşlar tüm ulaşım araçlarına tek bir kartla binme imkanına erişecek. 

Söz konusu haber Türkiye gazetesinde yer aldı. Habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu senenin sonuna kadar yedi ilde pilot uygulaması başlayacak Türkiye Kart ile artık tüm şehirlerde tek kart uygulamasına geçileceği belirtildi.

Gaziantep Halıcıları Moritanya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi Gaziantep Halıcıları Moritanya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi

Uygulama için, PTT'nin görevlendirildiğini belirten Turhan şunları söyledi:

Proje kapsamda PTT gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü, projenin 2019 yılı sonuna kadar Konya, Ankara, İstanbul, Bursa, Kayseri, Kahramanmaraş ve Düzce’de uygulamaya alınmasının planlandığını ve bu doğrultuda da hızla ilerlediklerini belirterek, “Türkiye Kart, vatandaşların ulaşım hizmetlerine tam entegrasyonunu gerçekleştiren daha uygun şartlarda tek kart üzerinden bütün hizmetlerin satın almasını sağlayan önemli bir proje. Vatandaşımız, tüm Türkiye'deki kara, hava ve deniz yolu ulaşım araçlarını Türkiye Kart ile kullanabilecek ve bu tek kart sayesinde vatandaşımızın hayatı kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler