Erişkinlerde olduğu kadar 15-18 yaş grubundaki çocuklarda hastalığın ilk zamanlara göre daha çok görülmeye başladığını, Kovid-19 teşhisiyle hastaneye yatan bu yaş grubundakilerin önemli bölümünün aşırı kilolu ya da obez sınırında olan gençler olduğuna dikkati çekti.

Bu yaş grubunda obezitenin risk faktörü olmasının kendileri için sürpriz olmadığını anlatan Prof. Dr. Şener, şunları söyledi:

"Bu kişilerin, aktif diyabetleri, şeker hastalığı olmasa bile buna eğilimleri oluyor. Bu hasta grubundaki kişilerde sadece Kovid-19'a değil tüm enfeksiyonlara meyil var.

Diyabet Hastaları İçin Oruç Tutmanın Şartları Diyabet Hastaları İçin Oruç Tutmanın Şartları

Obezlerde kilodan kaynaklı ortaya çıkan solunum sıkıntısının daha ağır olması veya solunum sıkıntısının hızlı ilerlemesi, aniden kötüleşmesi söz konusu. Bu nedenle ekstra dikkatli olmaları gerekir."

Obezlerin kesinlikle aşılanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Şener, "Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi ve Sağlık Bakanlığının veri tabanına baktığımız zaman kilolu bireyler, 65 yaş üzeri bireyler kadar riskli durumdalar.

Yoğun bakıma yatış oranı yüksek. Dolayısıyla 12 yaş üzeri obez veya aşırı kilolu bireylerin mutlaka aşı yaptırması gerekiyor. Kovid-19 salgını sürecinde önümüz kış dönemi olduğu için obezlerin özel olarak aşılanması gerekiyor."

Sağlık Bakanlığın 12 yaş üzeri tüm bireylere aşı tanımı yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Şener, aşılanan kişilerin de maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.