Bursa'da kurtuluşun 103. yılı coşkusu
Bursa, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü coşku ve gurur içinde kutladı.
Kentin dört bir yanında düzenlenen programlarda, tarih yeniden hatırlandı; milli birlik ve beraberliğin gücü bir kez daha hissedildi.
Kutlamalar, Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu ve Mehter Takımı konseri ile başladı. Orhangazi Parkı’nda sahneye çıkan Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibi, geleneksel gösterileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, şehit ve gazi aileleri derneklerinin temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Günün en anlamlı anlarından biri, Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen tören oldu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla tarihi binaya yürüdü.
Bursalıların yoğun alkışları eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bayrak göndere çekildi. Gaziler, öperek teslim ettikleri bayrağı Vali Yardımcısı Gençoğlu’na verdiler.
Belediye Başkanvekili Saldız, gazilere çiçek takdim ederek teşekkür ederken, program Ulu Cami’den okunan kurtuluş selası ile son buldu.
Törenler, Bursa’nın kurtuluş destanının nesilden nesile aktarılmaya devam ettiğini bir kez daha gösterdi.