Son verilere göre, Ankara'da iki doz aşılanma oranı yüzde 74'e, İstanbul'da yüzde 67,8'e, İzmir'de yüzde 76,3'e ulaştı.

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, Türkiye genelinde 14 Ocak'tarihinde sağlık çalışanlarıyla başlatılan Kovid-19'a karşı toplumsal aşılama, yoğun şekilde yeni yaş ve meslek gruplarının randevu sistemine tanımlanmasıyla devam etti.

Aşılama şubat ayında 65 yaş ve üzerindeki kişiler ile öğretmenlere ulaşırken, mart ayında 60 yaş ve üzeri vatandaşlar ile eşleri, nisan ayında 55 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasına geçildi. Bu zamanda öncelikli meslek grupların aşılamaları yapıldı.

Haziran aşılamada dönüm noktası oldu

Türkiye, aşı tedarikinin hızlanmasıyla haziran ayında toplumsal aşılama çalışmalarında en yoğun dönemine geçti. Sırasıyla 50 yaş, 40 yaş, 35 yaş, 30 yaş ile 25 yaş ve üzerindekilerin aşılaması için sistemde tanımlama yapıldı. 25 Haziran itibarıyla da 18 yaş ve üzerindekiler, randevularını alarak Kovid-19 aşılarını olmaya başladı.

12 yaş ve üzerindeki herkes Kovid-19 aşısını olabilirken, Sinovac ve BioNTech aşılarından istediğini tercih edebiliyor.

Aşılamada yaş grubunun düşürülmesiyle uygulanan aşı miktarında hızlı artışlar yaşandı. Türkiye'de uygulanan Kovid-19 aşısı mayıs ayında 30 milyon, haziran ayında 50 milyon dozu aştı. Türkiye, temmuz ayında toplam aşılama 70 milyon doza ulaştı.

Ramazan Ayında Yararlı ve Zararlı Besinler Ramazan Ayında Yararlı ve Zararlı Besinler

Kovid-19 ile mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı ağustos ayı sonu itibarıyla 90 milyonu geçti.