Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuştu. ‘‘Eğitimde dönüşüm öğretmenlerin eli ile gerçekleşecek.’’

Bakan Selçuk bugüne kadar 7 bölgede 30’a yakın ilde, binlerce eğitimciye 2023 Eğitim Vizyonu’nunu yüz yüze anlatarak bilgi verdi. İşte, detaylar…

Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları

Bakan Selçuk tarafından bir süredir Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları devam ediyor. Çok sayıda öğretmene, direkt olarak eğitim ile ilgili bilgiler veriliyor. Selçuk her buluşmada; ‘‘birlikte başaracağız.’’ Mesajı veriyor.

23 Ekim’den itibaren 30’a yakın ilde buluşma oldu.

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Sınav Tarihleri Açıklandı 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Sınav Tarihleri Açıklandı

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda öğretmen ve okul yöneticiler ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçmiş deneyimlerin vizyonun ortaya konulmasında büyük bir payı var dedi. Eğitim sisteminin acil çözümlere değil, zaman içinde demini alacak projeler ile adım adım eğitimde hedeflenecek noktaya ulaşılmasının amaçlandığını söyledi.

İşte, Bakan Ziya Selçuk’un sözleri…

“Eğitime, Türkiye’nin en büyük sorunu değil, Türkiye’nin en büyük çözümü diye bakıyoruz. Politikaların dönüşümüyle ilgili kararlar aldık ve bu kararları da 3 senelik bir projeksiyon içerisinde yerine getiriyoruz. Biliyorum çok yüksek bir beklenti oluştu Türkiye’de, kiminle konuşsam aynı beklentiden söz ediyor. Bu beklenti benim şahsımla ilgili değil, geleceğimizle ilgili hayallerimizle ilgili, çocuklarımızın geleceğiyle ilgili bir beklenti bu.”

Türkiye’de Eğitim Yorumları

Çoğu zaman eğitim için hem öğretmenler hem de halk umutsuz bakıyor. Bu zamana kadar yapılmış olan yanlış politikalar ile eğitimde büyük oranda gerileme yaşandı. Ancak bundan sonrası için Bakan Selçuk’un umutlu olduğunu söyleyebiliriz. Farklı bir bakış açısının geliştirilmesi ile mümkün olduğunca eğitimde büyümenin yaşanması bekleniyor. Eğitimde projeler ile ilerleme, elbette eğitimcilerden başlayacak. Eğitimcilerin bakış açısının değiştirilmesi, onların nasıl bir sistem üzerinden öğrencilere yaklaşmasının gerektiğinin bildirilmesi ile eğitimde büyük ölçüde ilerleme kaydedilmesi sağlanacak.

Türkiye’de eğitim sistemi öğretmenlerin elinde değil. Ne yazık ki verilen kararlar ve uygulanacak yöntemler hakkında kendi taleplerini gerçekleştiremiyor. Bunun için Ziya Selçuk tarafından eğitimcileri bilgilendirmek adına yapılan buluşmalar önemli. Türkiye eğitiminde ilerleme olması bu şekilde sağlanacak.

Kaynak: Bültenler