Yıldırım'dan Büyükşehir'e takas teklifi
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, görevinin ikinci döneminin ilk yılında yaptığı kapsamlı basın toplantısında, ilçenin çehresini değiştiren çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya siyasi temsilcilerden il yöneticilerine kadar birçok isim katıldı. Ancak toplantının odak noktası, Yıldırım’ın yıllardır süregelen trafik ve imar sorununa yönelik dikkat çekici çözüm teklifiydi.
Başkan Yılmaz, şehrin doğusunda artan trafik yükünü hafifletmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne somut bir öneride bulunduklarını belirtti.
Yılmaz, "İmar uygulamasından Büyükşehir’e kazandırdığımız 110 bin metrekare iki alan var. Bu alanları bize verin, biz de hem kentsel dönüşüm sürecini hızlandıralım hem de Yıldırım’ın ana ulaşım hatlarını açalım. Bu sayede doğu aksındaki trafik yükünü birlikte çözelim," diyerek iş birliği çağrısında bulundu.
Yılmaz’ın açıklamaları, sadece altyapı değil, aynı zamanda sosyolojik ve ekonomik yönleriyle de dikkat çekiciydi.
20’den fazla noktada kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiklerini, 30 bin kişilik mülkiyet problemini çözdüklerini ve 4,5 milyon metrekarede imar planlamasına başladıklarını belirtti.
Bu çalışmalarla Yıldırım’da sadece yeni binalar değil, aynı zamanda yeni yaşam alanları, parklar, sosyal donatılar ve ulaşım aksları oluşturduklarını vurguladı.
Özellikle Mevlana, Sinandede ve Arabayatağı gibi bölgelerde yapılan dönüşüm projeleriyle ilçenin siluetini değiştirdiklerini söyleyen Yılmaz, “Yıldırım’ı adeta hücreleriyle yeniliyoruz. Bu bir şehir yenileme değil, şehir yeniden inşa etme sürecidir,” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 1/100 binlik planın yıl sonuna yetişmeyeceğini düşündüğünü belirtti.
Bu sürecin bir ranta dönüşmemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Planlama Ajansı ikinci bir Nilvak vakasına dönüşmemeli,” uyarısında bulundu.
2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında 500 genç çifte düğün salonu tahsisi gibi sosyal projeleri de hayata geçirdiklerini söyleyen Yılmaz, belediyenin sosyal destek, çevre ve sağlık hizmetleriyle de öncü bir rol üstlendiğini kaydetti.
Yıldırım Belediyesi’nin asfalt üretim tesisinden geri dönüşüm projelerine, yeni sosyal alanlardan dijital haritalama çalışmalarına kadar uzanan bu kapsamlı hizmet ağı, ilçeyi sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri haline getirmeye aday kılıyor.