Çektiği belgeseller sayesinde Türkiye ve dünyada saygın başarılara imzasını atan Belgeselci Burak Doğansoysal’ın son çalışması, İngiltere televizyonlarında yayına girmeye hazırlanıyor.

Gerek Türkiye’de gerekse dünyada çektiği başarılı belgesellerle önemli işlere imzasını atmayı başaran Belgeselci Burak Doğansoysal'ın son çalışması olan ‘Muhteşem Ruanda'' belgeseli, bu hafta İngiltere televizyonlarında yayına girmeye hazırlanıyor.

Ruanda Hükümeti'nin destekleri sayesinde oluşturulmuş ve çekimleri 2018 senesinde tamamlanmış olan belgesel film, söz konusu ülkenin doğal ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Ülkede yaşanan 1994 senesi soykırımının olumsuz etkilerini silerek, şimdilerde dünyanın en güvenilir ve temiz ülkeleri arasına giren Ruanda; başta dağ gorilleri ve şempanzeler olmak üzere birçok nesli tehlike altında bulunan hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Ülke, yaban hayatı bakımından dünya üzerinde ciddi bir pozisyonda yer alıyor.

Yaz hitleri belli oldu Yaz hitleri belli oldu

“Başarılı ekip, muhteşem bir çalışmaya imza attı.”

Burak Doğansoysal tarafından yönetilen belgesel filmin Görüntü Yönetmenliğini Coşkun Oğuz Namlı üstlendi. Yapımcılığını Akın Esgin’in yaptığı çalışmanın bütünü Türk Ekip tarafından oluşturulmuş. Yapıt Nyungwe Yağmur Ormanı, Akagera Milli Parkı, Virunga Masifi gibi Afrika kıtası üzerinde bulunan önemli doğal alanlarda, eşsiz güzellikteki görüntülere de yer veriyor.

“Bu çalışma, bizim için gurur verici oldu.”

Başarılı Türk belgeselci Burak Doğansoysal konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; ‘'Dünya üzerinde yalnızca bin adet kalan dağ gorillerinin son sığınaklarından biri de Ruanda’dır. Ülkeyi dünyaya bizim gözümüzle tanıtarak, anlatmak elbette gurur verici oldu.'' dedi. Türk ekibinin belgesel alanında hoş bir iz bıraktığını vurgulayan Doğansoysal; ''Belgeselin içeriğinde bunun yanı sıra, ülke ve dünya için önemli türler arasında olan aslan, gergedan, leopar, zürafa ve fil gibi canlılar yer alıyor.” Dedi.

Türk ekip tarafından çalışması tamamlanan belgesel filmin dünya prömiyeri geçtiğimiz ekim ayı içinde New York'ta WCFF Film Festivalinde gerçekleştirildi. Yapıt ayrıca bu hafta İngiltere Televizyonlarında yayına girecek. Belgeselin; İrlanda, Kenya, Tayland, Fransa ve Ruanda televizyon kanallarında da yayınlanacağını kaydeden Burak Doğansoysal, 2019 senesi içerisinde Türk Televizyonlarında belgeselin izleyicilerimiz tarafından seyredilebileceğini aktardı.

Kaynak: Bültenler