Karacabey Belediyespor, Ankaraspor'u 4-1 Yenerek Galip Geldi Karacabey Belediyespor, Ankaraspor'u 4-1 Yenerek Galip Geldi

Süper Lig'de Bursaspor, Göztepe ile oynadığı mücadeleden de golsüz eşitlikle ayrılarak sahasındaki galibiyet hasreti 4 maça çıkarmış oldu. Yeşil beyazlı takım bu sezon kendi sahasında oynadığı son 10 maçta sadece 1defa kazandı. Bursa temsilcisi, bu sonuçlarla Süper Lig tarihinde ki en kötü iç saha performansını sergilemiş oldu.

Bursaspor bu sezon ligde kendi sahasında oynadığı 17 lig maçında toplam 20 puan toplarken, 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Bursaspor yalnızca 14 defa gol sevinci yaşarken, kalesinde 16 gol gördü. Bursaspor Süper Lig'de takım sayısı16'dan 18'e yükseltildiğinden buyana hem puan hem galibiyet sayısı hem de gol atma sayısı açısından en kötü iç saha dönemini yaşamış oldu.

2007/08 sezonunda 25 puan toplayan Bursaspor, o sezon sadece 16 gol atabilmişti. Aynı şekilde iç sahada o sezon alınmış olan 6 galibiyet, bu sezondan sonra en az iç sahada galibiyet alınan sezon olarak kayıtlara geçti.

Yeşil beyazlı takımın sahasındaki en iyi performansı ise şampiyon olduğu 2009/10 sezonu. Şampiyon olduğu sezon Bursaspor, 17 iç saha maçından 43 puan çıkartmış ve 14 galibiyetle, tarihinde sahasında en çok galibiyet elde ettiği sezonu yaşamıştı. Bursaspor'un en fazla gol attığı sezon 43 gol ile 2014/15 sezonu olarak kayıtlara geçti.

Haber: Osman KAYHAN