Bursaspor, son maça yönelik çalışmalarını Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde basına kapalı olarak sürdürürken, dış dünya ile bağlantısı adeta kesilmiş durumda. Bursa'da tüm gözler bu mücadeleye kilitlenirken, ligde kalma adına kesinlikle kazanması gereken yeşil-beyazlı takım, diğer taraftan da Göztepe'nin MKE Ankaragücü karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

Bursaspor, Bucaspor 1928'e 2-0 Yenildi Bursaspor, Bucaspor 1928'e 2-0 Yenildi

Bursaspor Teknik Direktör Mesut Bakkal, bu zor maç öncesinde sarı kartlardan dolayı cezalı duruma düşen Ertuğrul Ersoy, Aurelien Chedjou ve takımdan ayrılan Allano Lima maçta forma giyemeyecek. Bu sezon genellikle sağ bek olarak forma giyen ve takımın en istikrarlı oyunculardan olan Barış Yardımcı'nın sakatlığından dolayı forma giyemeyecek olması teknik heyeti düşündürüyor. Bursaspor, ilk defa bu oyuncularından aynı maçta yararlanamayacak.

Savunmada oynayan ve bu sezon genellikle beraber oynayan Ertuğrul-Chedjou ikilisinin bu önemli maçta forma giyemeyecek olması, alternatif isim arayışına yönlendirdi. Bu sezon başında takıma dahil olan fakat ligde sadece 7 maçta forma giyen Santiago Vergini'nin 11 maç aradan sonra oynaması bekleniyor. Bu mevki için alternatif tek bir oyuncu, 22 yaşındaki Furkan Emre Ünver kalıyor. Ünver bu sezon ligde hiç oynamadı.

Teknik Direktör Mesut Bakkal'ın bu maç öncesi bir başka alternatifi ise bir başka pozisyonda oynayan oyuncuya, savunmada görev vermek olacak. Bursaspor'a veda eden Allano Lima'nın yerine Yusuf Erdoğan'ın oynaması bekleniyor.

Takımın gol ihtiyacını karşılamak için Bakkal'ın Umut Nayir ve Diafra Sakho ikilisine ileri uçta görev vereceği düşünülüyor.

Haber: Osman KAYHAN