Nilüfer'de su kesintisi
Bursa’da şebeke çalışmalarının adresi bu kez Nilüfer ilçesi oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında bazı mahallelerde gün boyunca su kesintisi yaşanacak.
BUSKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 14 Eylül 2026 Pazartesi günü saat 09.00 ile 18.00 arasında Nilüfer ilçesine bağlı Konaklı ve İrfaniye mahalleleri ile civarında su verilemeyecek.
Nilüfer’de 9 saatlik su kesintisi
Planlanan çalışma nedeniyle su kesintisinin yaklaşık 9 saat sürmesi bekleniyor. Kesinti, sabah saat 09.00’da başlayacak ve saat 18.00’de sona erecek.
Çalışma süresince bölgedeki vatandaşların günlük ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak önceden hazırlık yapmaları önem taşıyor. Özellikle kesinti saatleri içerisinde suya ihtiyaç duyabilecek vatandaşların, çalışma başlamadan önce yeterli miktarda su temin etmeleri tavsiye ediliyor.
Hangi mahallelerde su kesilecek?
BUSKİ’nin duyurusunda su kesintisinden etkilenecek bölgeler Konaklı ve İrfaniye mahalleleri ile civarı olarak belirtildi.
Kesintinin çalışma alanına bağlı olarak çevredeki bazı noktalarda da etkili olabileceği bildirildi. Bu nedenle bölgede yaşayan vatandaşların belirtilen saat aralığında tedbirli olması istendi.
Su kesintisi saat 18.00’de sona erecek
BUSKİ tarafından planlanan çalışmanın 14 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’de tamamlanması öngörülüyor.
Çalışmanın ardından şebekeye yeniden su verilmesiyle birlikte özellikle yüksek kesimlerde veya şebekenin durumuna bağlı olarak suyun musluklara ulaşmasında kısa süreli farklılıklar yaşanabileceği unutulmamalı.
BUSKİ, çalışma süresince vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirleri almalarını rica etti.
Next





