Ülkemiz ve dünyadan vekâletlerle, kurban kesimleri gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı, Togo’da benzer bir organizasyon düzenledi. Kurbanlıkların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını hedefleyen çalışma, bu senede amacına ulaştı. Organizasyon kapsamında, Trabzon’da terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül de unutulmadı. Şahadetinin yıldönümünün bayrama denk gelmesi vesilesiyle, Eren Bülbül ve tüm şehitlerimiz adına vekâleten hisseyle kurban kesimi gerçekleştirildi. Togo’da ihtiyaç sahibi ailelere paylaştırılan kurbanlıklar, anlamlı bir amaca hizmet etti.

“Togo’da İslami usullere uygun şekilde 14 bin 700 hisse kurban kesimi yapıldı.”

Uzun yıllardır Türkiye’den ve dünyanın 149 ülkesinden vekâletlerle, İslami usullere uygun şekilde kurban kesimleri yapan Türkiye Diyanet Vakfı, bu sene Togo’da faaliyet gösterdi. Toplamda 14 bin 700 hisse kurban kesimi yapıldığı ülkede, binlerce ihtiyaç sahibi ailenin yüzünün gülmesi sağlandı. Hayırsever vatandaşların yaptığı bağışlar ve kendi kaynaklarını bir araya getirerek organizasyona önayak olan Vakıf, Şehit Eren Bülbül ve diğer şehitlerimizi de unutmadı.

“Eren Bülbül’ün şahadetinin yıldönümü, Kurban Bayramı’na rastladı.”

11 Ağustos 2017 tarihinde, Trabzon Maçka ilçesinde terör örgütlerinin yerini jandarmaya bildirirken, sıcak temas esnasında şehit düşen Eren Bülbül, ülke genelinde anlamlı törenlerle anıldı. Togo’da kurban vekâletlerini yerine getiren Türkiye Diyanet Vakfı, genç şehidimiz için de kurban kesti. Söz konusu kurbanın vekâletini Togo’ya gönüllü olarak giden oyuncu Reha Beyoğlu yaptı.

İslami usullere uygun şekilde gerçekleştirilen organizasyonda, Eren Bülbül’ün yaşıtı olan Togolu çocuklarda hazır bulundu. Hep bir ağızdan okunan Fatihalar, anlamlı görüntüler yaşanmasına neden oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban kesme organizasyonlarına önümüzdeki senelerde de devam edeceğini bildirdi. Kesilen kurbanlıkları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşayan Vakıf gönüllüleri, böylesine anlamlı bir organizasyonun parçası olabilmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Bunun yanı sıra bağış yapan yardımsever kişilere; aileler adına teşekkür edilerek, kurbanlarının kabul olmasını diledikleri de unutulmadı.

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği