Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Antalya’nın Alanya ilçesinde ailesinin işlettiği restoranın bahçesindeki salıncağın devrilmesi sonucu ne yazık ki 5 yaşındaki Merve Ela Yılmaz hayatını kaybetti.

Ela Yılmaz’ın acı haberi ise Bursa’da ki baba evini resmen yasa boğdu. Acı haberin yayılması ile bursa halkı olaydan büyük bir üzüntü duydu. Olayı duyan Bursa ve Büyükorhan halkı baba ocağının yolunu tutarken acılı aileye baş sağlığı ve sabır dileklerini ilettiler. Özellikle yaşanan olayda küçük bir canın hayatını kaybetmesi yaşanan acıyı bir kat daha arttırdığı görüldü. 

Acılı Olay Dün Meydana Geldi

Herkesi derinden üzen ve yasa boğan olay ise dün akşam saatlerinde Alanya'da bir restoran işletmenin bahçesinde yaşandı. Olay ile ilgili elde edilen en net bilgilere göre Mehmet ve Eda Yılmaz çiftinin 5 yaşındaki kızı Merve Ela Yılmaz ve arkadaşı oynadığı sırada salıncak sebebi bilinmedik bir şekilde çocukların üzerine devriliyor. 
Gelen ses ve gürültü ile birlikte olaya hemen müdahale eden baba ve anne, zaman kaybetmeden sağlık ekiplerine haber veriyorlar. Olay yerine gelen 112 ekipleri ambulansla yaralı Merve ve arkadaşını Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getiriyor. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 yaşındaki Merve'nin vefat ettiği arkadaşının ise hafif yaralandığı öğrenildi. Küçük Merve'nin cansız bedeni ise yapılan incelemelerin ardından anne Eda Yılmaz'ın memleketi olan Bursa Büyükorhan'a getirildi ve ilçe morguna kaldırıldığı bilgisi öğrenildi.

Salıncak kazası olayının Bursa ve Büyükorhan’da duyulması ile birlikte Küçük kız için, yakınları, ilçe halkı ve aile fertleri sabah saatlerinden itibaren küçük kız için dua ettiler. Küçük kızın cenazesi daha sonra baba Mehmet Yılmaz'ın memleketi Yalova'ya götürüldü. Küçük kızın Yalova'da toprağa verildiği öğrenildi. Olay sonrasında ise salıncak ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu anlamda olay ile ilgili herhangi bir ihmalin olup olmadı varsa sorumlular yapılan araştırma sonucunda belli olacak. Bu vesile ile tüm belediyelerden parklardaki salıncakları tekrar kontrol etmesi ve varsa onarılması gerekenlerin bir an önce onarmalarını talep ve rica ediyoruz.

Haber: Murat ASLAN