Yağmur sonrası İstanbul Boğazı çamura bulandı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Küçüksu Deresi’nden İstanbul Boğazı’na akan çamurlu su, denizin rengini değiştirdi. Boğaz’ın masmavi sularının kahverengiye büründüğü anlar havadan görüntülendi.

Küçüksu Deresi’nden Boğaz’a Çamurlu Su Aktı

İstanbul ve Antalya’da Sağanak Alarmı: Binlerce Personel Sahada
İstanbul ve Antalya’da Sağanak Alarmı: Binlerce Personel Sahada
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış, Küçüksu Deresi’nden Boğaz’a çamurlu su taşınmasına neden oldu. Dereden gelen çamurlu suyun denize karışmasıyla İstanbul Boğazı’nın bazı bölümlerinde suyun rengi kahverengiye dönüştü.

Yağışla birlikte taşınan çamurun Boğaz’a ulaşması, mavi deniz suyuyla kahverengi suyun yan yana görüldüğü dikkat çekici bir görüntü oluşturdu.

İstanbul Boğazı Havadan Görüntülendi

Sağanak yağışın ardından ortaya çıkan renk değişimi havadan görüntülendi. Görüntülerde, Küçüksu Deresi’nden gelen çamurlu suyun Boğaz’la buluştuğu ve denizin renginde belirgin bir değişim yaşandığı görüldü.

İstanbul’da etkili olan yağışın ardından ortaya çıkan manzara, Boğaz’ın alışılmış mavi görüntüsünden farklı bir görünüm oluşturdu.

Muhabir: Ravza Aslan