Otomotiv Lisesi Öğrencileri TOGG’la Buluştu Otomotiv Lisesi Öğrencileri TOGG’la Buluştu

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus yetkililerle buluşan Putin, yapay zeka alanında gerçekleşen gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Putin, Rusya'da yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesine büyük önem verilmesi gerektiğini belirterek, yapay zeka alanına yönelik araştırmaların bütçesinin artırılması gerektiğini ve özel girişiminde önünün açılması için adımlar atmak gerektiğini söyledi.

Açıklamasında yapay zekanın, hızlı karar alma mekanizmaları üzerinden gerçek zamanlı olarak devasa verileri analiz edebildiğini vurgulayan Putin, bu durumun da kalite ile verimlilik noktasında çok önemli avantajlar sağladığını belirterek, "yapay zeka alanında tekelleşen dünyayı yönetir" ifadesini kullandı.

Konuyla alakalı yeni ürünlerin ve çözümlerin üretilmesi için gelişmelerin hızla arttığını belirten Putin, teknolojide liderlik ve özellikle yapay zeka teknolojisinde küresel anlamda rekabet yaşandığını, bu teknolojinin dünyanın geleceğini belirleyeceği için teknolojik kalkınmanın anahtar rotalarından birisi olduğunu belirtti.

Açıklamalarına çok sayıda ülkenin yapay zeka stratejilerini belirlediğini belirterek devam eden Putin, yapay zeka alanında teknolojik bağımsızlıklarını güvence altına almaları gerektiğini, bunun, ekonomileri, ticaretleri, Rus vatandaşlarının yaşam kalitesi, ülkelerinin güvenliği ve savunması için en önemli unsur olduğunu vurgulayarak, " herhangi bir sanayi alanında maksimum etkiyi sağlayacak küresel çözümler bulmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler