Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mehmood Qureshi yaptığı açıklamada, Hindistan’la savaş olmamasını umduklarını söyledi. Savaşın iki taraf içinde intihar olacağını söyleyen Bakan, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mehmood Qureshi, Pakistan ve Hindistan arasında yaşanan gerginliklerle alakalı açıklamalarda bulundu. Bakan açıklamasında; “İslamabad ve Yeni Delhi ilişkilerinde herhangi bir askeri ihtilaf meydana gelmemesini umuyorum. Karşılıklı olarak yaşanabilecek bir savaş, her iki taraf içinde intihara sebep olabilir.” Şeklinde konuştu.

Şah Mehmood Qureshi, Hindistan’ın Pakistan merkezli Jaish-e-Mohammad radikal grubuyla endişe duyduğuyla ilgili açıklamalarına devam ederken, “Topraklarımızın, hiçbir kuruluşa ya da şâhısa karşı teröristlerce kullanılmasına izin vermemiz söz konusu değildir. Bu bizim hükümet politikamızdır ve Hindistan da buna dâhildir.” Dedi.

“Pakistan Başbakanı İmran Han ülke ilişkileriyle ilgili, ılımlı konuştu.”

Pakistan Başbakanı İmran Han, dün parlamento oturumunda açıklamalarda bulunarak; “Güvenlik güçlerimizce, Pakistan’da alıkonulan Hint pilot, Cuma günü barış göstergesi olarak iade edilecektir. Pakistan ve Hindistan arasında yaşanan gerginliğin azaltılmasına ait attığımız adımlar, zayıflık olarak görülmemelidir. Sorunların iyi diyaloglarla çözülebileceği inancındayım.

Pulwama saldırısı yaşandığı zaman, 30 dakika içinde suçlu görüldük. Pakistan’ın Hindistan’da rolü var demiyorum ama ben onlardan ellerinde bulunan kanıtları bizimle paylaşmalarını istedim. Hindistan, Birleşmiş Milletler şartlarını ihlal etmiştir. Biz Hindistan’ın bir şey yapması halinde, duruma kayıtsız kalmayacağımızı söylemiştik.

İki ülke arasında yaşanan gerilimin azaltılabilmesi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da telefonla görüşeceğim.” Dedi.

Güneş'te Güçlü Patlama Dünya'yı Sarsan Dev Fırtına Güneş'te Güçlü Patlama Dünya'yı Sarsan Dev Fırtına

“İki ülke arasındaki gerginlik, 14 Şubatta başladı.”

14 Şubat tarihinde, Cemmu ve Keşmir’de güvenlik konvoyuna yapılan saldırı, iki ülke arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu. Söz konusu olayla ilgili, Hindistan saldırı emrini verdiği için, Ceyş-i Mohammed (JeM) örgütü lideri Mevlana Masood Azhar’ı ve Pakistan devletini suçlamıştı. Pakistan hakkında yapılan suçlamaları reddetmiş ve Keşmir’de insan haklarının ihlal edilmesinden ötürü Yeni Delhi’yi kabahatli gördüğünü açıklamıştı.

Pakistan’ın Çarşamba günü hava sahalarının ihlal edilmesi sebebiyle, 2 Hindistan savaş uçağını düşürmesi; Pakistan ve Hindistan arasında başlayan gerginliğin artmasına neden oldu.

Kaynak:Bültenler