Osmangazi 'Kadın Girişimciler Sokağı' üçüncü kez kapılarını açtı
Osmangazi Belediyesi, kadınların üretim ve ekonomiye katılımını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Kadın Girişimciler Sokağı etkinliğini üçüncü kez hayata geçirdi.
Kavaklı Mahallesi Seyir Terası’nda kurulan etkinlikte, girişimci kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergilerken, ziyaretçiler de yöresel tatlardan el işi ürünlere kadar birçok farklı ürünle buluşma fırsatı buldu.
Kadın kooperatifleri ve derneklerin de katıldığı etkinlikte elde edilen gelirler öğrencilere burs sağlamak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek ve sosyal projeleri desteklemek için kullanılıyor.
Serbest girişimci kadınlar ise ürettikleri ürünlerle hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de toplumsal fayda üretiyor.
Yoğun ilgi gören organizasyonda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, üretici kadınlarla bir araya geldi. Ziyarette Kavaklı Mahallesi Muhtarı Serap Özbay da Esendemir’e eşlik etti.
Esendemir, “Amacımız, Osmangazi’de yaşayan kadınlarımızın üretkenliğini artırmak ve onlara ürettiklerini paylaşma fırsatı sunmak. Katılımcı sayısının her yıl artması bizim için büyük bir gurur. Kadınlarımız üretmeye ve paylaşmaya devam edecek” dedi.
Kadın Girişimci Koordinatörü Müjgan Günak ise kadınların üretimde daha görünür olması için çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, “Tarihi mekânlarda düzenlenen bu organizasyonlar hem turizme katkı sağlıyor hem de kadınlarımızın emeklerini daha geniş kitlelere ulaştırıyor” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan kadın girişimciler, “İhtiyaç sahibi çocuklar için buradayız. Kadınlara destek veren Başkanımız Erkan Aydın’a teşekkür ediyoruz” diyerek herkesi dayanışmaya davet etti.
Vatandaşlar da, “Buradan yapılan her alışveriş, üniversite öğrencilerine burs olarak dönüyor” sözleriyle etkinliğin önemine dikkat çekti.