Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde yaşanan olay, binadaki güvenlik koşullarını yeniden gündeme getirdi.

Binanın ikinci katında tavandan kopan sıva parçaları, o sırada içeride bulunan 2 kadının yaralanmasına neden oldu.

Aniden meydana gelen olayın ardından sağlık ekiplerine haber verilirken, yaralı kadınlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Olayın, Mudanya’nın Güzelyalı Eğitim Mahallesi Anafartalar Caddesi üzerinde hizmet veren Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nde meydana geldiği öğrenildi.

Binanın ikinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle tavandaki sıvalar dökülmeye başladı. Tavandan koparak aşağı düşen parçalar, o sırada binada bulunan 2 kadına isabet etti.

Yaşanan olayın ardından çevrede bulunanların durumu fark etmesi üzerine sağlık ekiplerine ihbarda bulunuldu. Kısa sürede olay yerine yönlendirilen ekipler, yaralanan kadınlara ilk müdahaleyi yaptı.

Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nde Tavandan Sıvalar Düştü

Olay, Güzelyalı Eğitim Mahallesi Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nin ikinci katında yaşandı.

Binanın tavanından henüz bilinmeyen bir nedenle kopan sıva parçalarının aniden yere düşmesi, içeride bulunan kadınların yaralanmasına yol açtı.

Bursa’da Yağış Sonrası İstinat Duvarı Yıkıldı
Bursa’da Yağış Sonrası İstinat Duvarı Yıkıldı
İçeriği Görüntüle

Günlük eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğü merkezde yaşanan olayın nasıl meydana geldiği ise henüz netlik kazanmadı.

Sıvaların hangi nedenle döküldüğüne ilişkin kaynakta herhangi bir teknik tespit veya resmi açıklama yer almadı.

Sıva Parçalarının İsabet Ettiği 2 Kadın Yaralandı

Tavandan düşen sıva parçalarının isabet ettiği 2 kadın hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından yapılan ihbar üzerine sağlık ekipleri Halk Eğitim Merkezi’ne sevk edildi.

Sağlık görevlileri, yaralı kadınlara olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ardından ambulanslara alınan 2 kadın, tedbir ve tedavi amacıyla Mudanya Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Yaralı Kadınlar Mudanya Devlet Hastanesi’ne Kaldırıldı

Olayın ardından yaralı kadınların hastaneye ulaştırılmasıyla birlikte sağlık ekiplerinin müdahalesi devam etti. İlk belirlemelere göre iki kadının da hafif yaralandığı bildirildi.

Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nin ikinci katında meydana gelen sıva dökülmesinin nedeni ise henüz bilinmiyor.

Olayın ardından binanın mevcut durumu, sıva parçalarının neden düştüğü ve benzer bir durumun yaşanmaması için herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığı konusunda kaynakta ek bilgi bulunmuyor.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaşanan olay, kamuya açık eğitim binalarında fiziki koşulların ve yapı güvenliğinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Muhabir: Ravza Aslan