Kalp cerrahi Mehmet Öz kalp sağlığı için önemli açıklamalarda bulundu. Kalp sağlığını koruyan öneriler sundu.

İşte, kalp sağlığınız için dikkat etmeniz gerekenler…

Kalp Sağlığına Dikkat

ABD’de yaşayan Mehmet Öz, kalp sağlığı ile ilgili önemli çalışmalar yapan bir cerrah. Sağlıklı bir kalbe sahip olmanın bilincinde olan herkes, kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler kapsamında hareket etmesi gerektiğini bilir. Vücudunuzun en önemli organı olan kalbiniz için yapılan araştırmalar dikkat etmeniz gerekenleri önünüze seriyor. Öz, bununla alakalı açıklamalarını şu şekilde yapmıştır;

‘‘Şeker yediğimiz zaman kilo alıyoruz. Kilonun birçok zararı var ama en büyük zarar karaciğer üzerinde.’’

İlk olarak en çok tüketilen şey üzerinden konuşmasına başladı. Şeker! Elbette tüketmeden duramıyoruz, yediğimiz birçok gıdanın içinde var. Bunun için aslında ilk olarak zararlı olan şekerden uzak durulması yönünde açıklamasını yaptı. Karaciğer sağlığının korunması için gereken önlemlerin alınmasına dikkat çekti. Kötü kolesterol gibi çeşitlerine göre kolesterolün düzenlenmesi yönünde bir açıklamada bulundu.

‘‘Kötü kolesterol ile kalpteki damarlarda bir yara oluştuğu zaman tamir etmek zor oluyor. Bu hem erkekler de hem kadınlarda büyük bir sıkıntı. Kalbin içinde üç büyük ana arter var, bu arterleri bir duvar gibi kabul et, duvar delindiği zaman, delen sebepler yüksek tansiyon, şeker hastalığı. Şeker hastalığı cam parçalar gibi o duvarı yırtıyor. Duvarın içinde bir delik oluştuktan sonra tamir etmemiz gerekiyor. Kullanılan madde ise kolesterol. Kolesterolün bir iyisi bir de kötüsü var. İyi kolesterol olduğu zaman çok güzel, muhteşem tamir edilmiş bir duvara dönüşüyor ama kötü kolesterol bulunduğu zaman o yaralar arteri yavaş yavaş tıkamaya başlıyor, üzerinde kolesterol birikiyor. Zamanla tamamen o borunun ortası kapandıktan sonra kalp yetmezliğinden, kalp krizinden hastaları kaybediyoruz.”

MHRS Randevularına 23 Milyon Vatandaş Gelmedi MHRS Randevularına 23 Milyon Vatandaş Gelmedi

Sağlık İçin Akdeniz Mutfağı

En önemli öneri ise sağlığınız için Akdeniz mutfağının tercih edilmedi. ‘‘Akdeniz mutfağı inanılmaz sağlıklı. Niye? Çünkü taze sebze ve meyveler bulunuyor. Zeytinyağı zaten Türkiye’den çıkmış bir madde ve kalitesi çok yüksek, sahte değil. Yenilebilecek gıdalar var Türkiye’mizde. Bizim yediğimiz gıdalar çok sağlıklı. Daha çok yeni çıkan yemekler beni korkutuyor çünkü tüketim miktarını artırmak için daha fazla şeker ya da tuz ekleniyor. Lezzeti değişiyor belki daha lezzetli bulabilirsiniz ama sağlıklı değil bunlar.” dedi.

Haber: Canan ASLAN