Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, hava sıcaklık derecelerinin artması sonucunda, plankton patlaması, İznik Gölü’nün turkuaz rengi almasına neden oldu. Oluşan doğa olayı, Bursa’nın doğa harikası olan gölün manzarasını bir kat daha güzelleştirdi. Ziyaretçi akınına uğrayan İznik Gölü, görenleri büyülüyor.

“Yerli ve yabancı ziyaretçiler, hayran kaldı.”

Bir doğa olayı olarak tanımlanan plankton patlaması, su içerisinde yaşayan ve yalnızca mikroskopla görülmesi mümkün olan canlıların ortaya çıkmasıyla meydana geliyor. Havaların ısınmasıyla beraber yaşanan durum, geçtiğimiz günlerde Bursa’nın İznik Gölü’nde de gözlendi. İznik ve Orhangazi’ye kıyıları bulunan göl, turkuaz rengine dönüştü.

Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Söz konusu olan plankton patlaması, genellikle bahar ve yaz dönemlerinde yaşanıyor. Suyun renginin değişimine neden olması, kimi zaman kirlilik olarak düşünülüyor. Fakat uzmanlar bu doğa olayının, hava sıcaklıklarından kaynaklandığını vurguluyor. Mikroskopla görülebilen bu canlılar, balıklar tarafından tüketildiğinden, su bir süre sonra normal rengine dönüşüyor.

Sıcak yaz günlerinin yaşandığı Bursa’nın İznik Gölün’de de aynı durum gerçekleşmesi, yaşanan değişikliğin nedenini oluşturuyor. Gölde meydana gelen plankton patlaması, şehre gelen ziyaretçilerin bölgeye yönelmesine aracı oldu.

Türkiye’nin Maldivleri olarak kabul gören İznik Gölü,  görenleri kendine hayran bıraktı. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan doğal zenginlik, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

“Vatandaşlar muhteşem gölün keyfini çıkardı.”

Güzelliğiyle Salda Gölü’ne rakip olan İznik Gölü, büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Gelen ziyaretçilerden bir kısmı yüzmeyi tercih ederken, bir kısmı ise muhteşem manzaranın keyfini çıkarmayı tercih ediyor. Anı ölümsüzleştirmek için her anı doyasıya yaşayan yerli ve yabancı turistler, bol bol resim çekmeyi de ihmal etmiyor.

Bursa’nın doğal zenginlikleri arasında görülen ve turizm açısından şehrin gözbebeği olan göl, bu senede de beklenilenden fazla rağbet görmeyi başardı. Bursa’yı ve gölü çok beğendiklerini dile getiren ziyaretçiler, en kısa sürede tekrar gelmek istediklerinin altını çizdi. Çektikleri resimleri yakınlarıyla paylaşacaklarını söyleyen turistler; “Herkesin böyle bir güzelliği görmesini dilerim. En kısa sürede tekrar gelmeyi planlıyorum. Manzara adeta muhteşem.” İfadelerinde bulundu.