Güneş'te Güçlü Patlama Dünya'yı Sarsan Dev Fırtına Güneş'te Güçlü Patlama Dünya'yı Sarsan Dev Fırtına

Yeni Zelanda’da camilere yapılan terör saldırısı sonucu 50 Müslüman’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili Kanada vatandaşlarından tüm dünyaya örnek bir davranış geldi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde bulunan iki camiye yapılan saldırılar sonrasında hayatını kaybeden Müslüman sayısı 50’ye yükselirken dünyanın birçok noktasından yapılan bu hain saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu anlamda tüm dünyaya sevgi, hoşgörü ve dostluk adına verilebilecek en olumlu tepkilerden birisi Kanada’da yaşandı. Kanada’da yaşanan bu son davranış insanların bu tür saldırılara karşı ırk, renk ve din gözetmeksizin bakmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyması açısından son derece önemli olarak görülüyor.

İçlerinde çeşitli dinlere mensup olan onlarca Kanada vatandaşının bulunduğu grup ülkedeki Müslümanların camide ibadetlerini yaptığı sırada el ele tutunarak caminin etrafında bir kalkan oluşturdular. Bu kalkan içeride namazlarını kılan Müslümanların namazı bitene kadar bozulmadan durdu. Bu tür bir destek eylemini yapan kişiler ise Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerini yapana kadar onları bu tür bir insan kalkanı ile korumak istedik. Çünkü bu dünyada herkes kendi inancını yaşamakta sonuna kadar serbesttir. Ve onlar bizim kardeşimiz ve bu sonsuza kadar devam edecek ifadelerini kullandılar.

Ricky Martin’den Dünyaya Ders Verecek Paylaşım

Dünyaca ünlü Porto Riko’lu sanatçı ise internet üzerindeki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda âdeta bu olay karşısında sessiz kalan ve olayı başka yöne çekmeye kişilere en iyi cevaplardan birini verdiği görülüyor. Özellikle yapılan bu hain saldırı sonrasında Hıristiyan âleminden birçok kişi bu vahşeti yapan kişilere terörist yerine saldırgan ve radikal gibi kelimler kullanmaya özen göstermişlerdir. 

Bu duruma isyan eden Rick Martin’de sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Bir adam namaz kılan 40’tan fazla insanı öldürüp 20 tanesini de yaraladı. Tüm uluslararası medya onu terörist olarak değil saldırgan ya da radikal olarak nitelendirdi. Neden? Çünkü Müslüman değil" ifadelerini kullandı. Martin’in bu paylaşımı dakikalar içerisinde büyük bir beğeni toplarken Hıristiyan âlemi içerisinde de say duyulu ve olayları gerçek anlamda gören kişilerin olduğu anlaşıldı.

Kaynak: Bültenler