Konuyla ilgili elde edilen bilgilere göre, Nilüfer'e bağlı Kayapa köyünde tek başına yaşayan İbrahim Ç. 3 gündür köyde ve evinde görünmeyince komşuları hayatından endişe ettikleri için aramaya başladı.

Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı

En son evinden ağaç kesmeye diye çıkan İbrahim Ç.'ye ait kazakta köyün yakınındaki ormanlık alanda bulundu. İbrahim Ç.'nin ormanlık alanda başına bir şey gelmesinden endişelenen köylüler durumu polise bildirdi. Yapılan ihbar üzerine gece saatlerinde başlatılan AFAD ekipleriyle beraber arama kurtarma çalışması sabah saatlerine kadar devam etti.

İki gün boyunca ormanda aranan İbrahim Ç.'yi arama çalışmalarının 3'üncü gününde alınan haber herkesi şok etti. Aranan İbrahim Ç.'nin ceza evinde olduğu, arama çalışmalarına gerek kalmadığı öğrenildi. Gelen haber karşısında şaşkına dönen köylüler, soluğu karakolda aldı. İbrahim Ç.'nin 4 gün önce evinden alındığı ve ceza evine gönderildiğini öğrendi.

Konuyla ilgili konuşan köy ahalisinden Ali Ünal, İbrahim Ç.'nin ceza evinde olduğunu öğrendiklerini, ölmediği için çok sevindiklerini, Köylerinde çok sevilen birisi olduğunu, kendisine çok takıldıklarını onunda kendilerine, 'Ah bu Kayapa köyü beni çok arayacak' diye söylendiğini belirterek, " dediğini yerine getirdi, İbrahim'i 48 saat aradık. Ama sağ olduğu haberini aldığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Bir başka köy sakini Hüseyin Yiğitalp isimli vatandaş ise, İbrahim Ç.'nin ceza evinde olduğunu akşam saatlerinde öğrendiklerini, dün akşam 7'den sabah 6'ya kadar aradıklarını ve gün içinde yaklaşık 150 kişilik ekip ormanlık alanda drone ile aradığını. Akşamüstü öğrendikleri haberin kendilerini şaşkına çevirdiğini belirterek, " biz öldü mü acaba diye düşünüyorduk ama sivil polisler İbrahim'i evinden alıp cezaevine götürmüş. bunu bu akşam öğrendik" dedi.

3 gündür aranan İbrahim Ç.'nin köylülerce sevilen birisi olduğunu belirten Yiğitalp, "İbrahim, Kayapa'da doğup büyüyen, herkesin sevdiği bir kişiydi" diyerek, kayıp haberinin köyü şaşkına çevirdiğini ama İbrahim sağmış ve ceza evindeymiş. Ceza evinde olma nedeni de 4 yıl önce bir AVM'den iç çamaşırı almış, o konuyu da takip etmediği için tutuklama kararı çıkmış olabilir ifadelerini kullandı.

Haber: Murat ASLAN